Alvási időzítőt kap az androidos YouTube app

Habár úgy tűnhet, hogy a YouTube energiáinak legnagyobb részét a reklámblokkolókat használók ellen fordítja, azért hasznos funkciókat is fejlesztenek a videós platform műhelyei. Az egyik ilyen az alvási időzítő, amely hamarosan bekerülhet a YouTube androidos alkalmazásának eszköztárába.

Ha szeretsz elalvás előtt videókat vagy zenéket elindítani a YouTube-on, akkor valószínűleg már te is észrevetted, hogy a szolgáltatás mobil applikációjában nincs lehetőség a kikapcsolás időzítésére. A YouTube nem képes egy meghatározott idő után leállítani a lejátszást, magyarán szólva nincs alvásidőzítő.

De ez hamarosan megváltozik! Az Android rendszerre fejlesztett YouTube alkalmazás legfrissebb verziójának forrásában már megtalálható az alvási időzítő, vagyis annak jelei, amit az alábbi képernyőképen látható karakterláncok is bizonyítanak.

Ha valamiért mégis ébren lennél az időzítő lejártakor, akkor lehetőséged lesz visszaállítani az időzítőt, vagy egyszerűen kikapcsolhatod azt, és további időzítés nélkül folytathatod a tartalom megtekintését.

A YouTube Music repertoárjában már ott az alvási időzítő, ahogyan sok más streaming és podcast alkalmazás esetében is, de természetesen ezek közül egyiket sem használják annyit, mint a YouTube-ot. Így ez egy nagyon hasznos kiegészítés lesz, amikor végre megérkezik az alkalmazás eszköztárába.

iOS rendszerem egyébként az alvási időzítő hiánya egyáltalán nem egy nagy érvágás, mert azon egy rendszer szintű időzítő segítségével leállítható a lejátszás. Sajnálatos módon Androidon nincs hasonló lehetőség.

Forrás: Android Authority

Szólj hozzá