AMD Ryzen 7 7840U-val érkezik az AYA NEO 2S hordozható gaming PC

A hordozható kézi konzolok, vagy játékra kiélezett mini PC-k piaca egyre csak bővülni látszik. A Nintendo Switch kezdeti sikereit azóta már több gyártó is megpróbálta meglovagolni, nem sikertelenül, mert a japánok konzolja ugyan még mindig kiválóan fogy, azért látszik rajta, hogy a benne szolgálatot teljesítő hardver már igencsak avítt. Ugyanez nem mondható el a Steam Deck, a készülőfélben lévő Asus ROG Ally, vagy az AYA NEO 2S kapcsán, amelynek belsejében AMD Ryzen 7 7840U chipset dübörög majd.

Az AYA sem számít már kezdőnek a hordozható, kézi játékgépek világában, példának okáért ebben a hónapban indították útjára az AIR Plus szériát, amelynek tagjait Intel Core i3-1215U, vagy AMD Ryzen 7 6800U egyaránt hajthatja. Az AIR Plus azonban csak egy a számos gamer kéziszámítógép közül, amelyet a gyártó Zen 3+ és RDNA 2 alapú APU-val mutatott be és nyugodtan ide sorolhatjuk az AYA NEO 2-t is. Egy friss jelentés szerint a cég most azon dolgozik, hogy leleplezze első Zen 4 és RDNA 3 alapú készülékét, amely AYA NEO 2S néven fog megjelenni.

Az előzetes értesülések szerint a készülék belsejében Ryzen 7 7840U teljesít majd szolgálatot, amelyet egyre több handheld gyártó alkalmaz, vagy tervezi azt alkalmazni. Egy másik konkurens, a GPD szintén ezt az APU-t fogja használni a Win Miniben, de az AOKZOE is ezt szereli az A1 Pro és az A2 modellek belsejébe. Az először áprilisi tréfának tartott, ám utólag valódi terméknek bizonyuló Asus ROG Ally belsejében is nagy valószínűséggel egy némileg átszabott Ryzen 7 7840U APU dolgozik majd.

A hírek forrása azt is hozzáteszi, hogy az AYA NEO 2S átdolgozott hűtőbordát kap majd, amely három hőelvezető csővel lesz felszerelve, hogy kordában tarthassa a hardver által termelt hőt. Számítani lehet még továbbfejlesztett hangszórókra és egy méretesebb akkumulátorra, habár az üzemidő javulása sokkal inkább a Ryzen 7 7840U fokozott energiahatékonyságának lesz majd köszönhető.

Ami pedig jól bevált, azon nem változtatnak, vagyis a 7 colos kijelző, illetve a gombok, ravaszok, egyéb vezérlők is a helyükön maradnak. A jelenlegi értesülések szerint az AYA NEO az AYA NEO 2S bemutatására és piacra dobására valamikor az idei év egy későbbi szakaszában fognak sort keríteni.

Forrás: NotebookCheck

Szólj hozzá