Edge

Androidra és iOS-re is kiadja böngészőjét a Microsoft

A Microsoft böngészőit a legtöbben csak Windows eszközök szoftvereként ismerik, és meglehetősen kevesen használják már ezeket, viszont a vállalat ennek ellenére mégis úgy döntött, hogy Androidra és iOS-re is kiadja az Edge-et.

Ha esetleg nem vagy elég informálódott a Microsoft környékén, eláruljuk, hogy az Edge a sokak által utált Internet Explorert váltotta a Windows 10-ben. Az ígértek szerint az új böngésző sokkal gyorsabban tölti be az oldalakat a korábbi verziónál, illetve abban is a fejlődés vizeire lépett, hogy a napjainkra elterjedt szabványokat jobban támogatja.

Edge

A cég bejelentette, hogy a két legelterjedtebb mobil operációs rendszerre is elérhetővé teszi a böngészőt. Viszont elárulták azt is, hogy az app nem az EdgeHTML-t használja, mint a Windows 10-es verzióban, hanem Androidon a Chrome Blink motorját, iOS-en pedig a Safari WebKit motorját.

Edge

Jó hír, hogy a böngésző szinkronizálja az adatainkat a számítógépünkről, és akár megtehetjük azt, hogy a megnyitott tabokat is átvisszük. Az új “Küldés” gombbal pedig az épp nézett oldal azonnal megnyitható a számítógépünkön is.

Kezdetekben csak a béta verzióban lesz elérhető a Edge Androidon és iOS-en is, és csak azok számára, akik részt vesznek a Windows Insider programban. A nyilvános megjelenés időpontját még nem tudni.

Forrás: NapiDroid

No Responses

Szólj hozzá