AnTuTu rekordot döntött a Xiaomi mobilja

Az elsősorban gamer okostelefonok gyártásával foglalkozó Xiaomi almárka vagyis a Black Shark március 3.-án mutatja be legújabb készülékét a Black Shark 3-at, amiről elég sokat hallhattunk az elmúlt hetek során. A készülék azzal került vissza a reflektorfénybe, hogy valaki futtatott rajta egy népszerű benchmark programot, amiben a telefon most rekordot is döntött.

A szóban forgó szintetikus tesztprogram természetesen, mint ahogyan a címből is kiderült az AnTuTu volt, amiben a készülék prototípusa 620 952 pontot szerzett, ez pedig egy új rekord a benchmark program történetében. Mivel a készülék ezúttal is a játékos kedvű okostelefon felhasználók számára igyekszik majd végletekig fokozott felhasználói élményt nyújtani, nincs mit csodálkozni azon, hogy a Black Shark 3 burkolata alatt elképesztő erők feszülnek. A korábbi pletykák, szivárogtatások, és kedvcsinálók értelmében a telefon belsejében Qualcomm Snapdragon 865 lapkakészlet végzi majd a számításokat, emellett a Xiaomi mobilja támogatni fogja az 5G hálózatokat, és kérhető lesz akár 16 GB RAM-mal is, ami már valóban az asztali számítógépek szintje.

A képernyőről azt beszélik, hogy QHD felbontású lesz mégpedig 120 Hz-es képfrissítési rátával, de mivel egy ilyen képernyő jóval többet fogyaszt, mint egy hagyományos 60 Hz-es konstrukció, a gyártónak nem szabad spórolnia az akkumulátor kapacitáson sem. A szóbeszédek szerint éppen ezért a telefon burkolata alatt 5000 mAh kapacitású akkumulátor végzi majd az energiaellátás feladatát, a telep ráadásul támogatni fogja a 65 wattos gyorstöltést is. Egy ilyen aksi nagyjából 38 perc alatt nyeri vissza teljes töltöttségét a megfelelő adapter használata mellett. Egyelőre nem tudni, hogy milyen áron dobják majd piacra a Black Shark 3-at, de mivel már közel a bemutató napja nem sokat kell várnunk, hogy erre, és a telefonnal kapcsolatos többi rejtélyre is fény derüljön. Itt a mobil előzetese a gyártótól személyesen, azt nem merjük állítani, teljesen világos számunkra, mit szeretnének ezzel a videóval üzenni, de a készülék formaterve félig-meddig látható.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá