AnTuTu rekordot döntött az Apple iPad Pro (2018)

Azon talán nem is érdemes meglepődni, hogy az Apple vadonatúj eszközei mindig durvákat gurítanak a különböző benchmark programokban, ráadásul a cupertinoi gyártónak csalnia sem kell az elképesztő eredmények érdekében, mint ahogyan bizonyos más cégekről kiderült a közelmúltban. Az viszont mindig megkapó, amikor egy frissen bemutatott eszköz – jelen esetben az új iPad Pro – rekordot dönt a szintetikus tesztekben. Most is éppen ez történt.

Az iPad Pro 2018 már felmosta a padlót a konkurenciával a GeekBench eredményekben, gyakorlatilag nem volt riválisa egyetlen mobil eszköz képében sem, de a laptopok egy részét is sikerült megszorongatnia. A GeekBench egy klassz alkalmazás, de megvannak a korlátai, míg az AnTuTu egy sokkal részletesebb, és árnyaltabb képet ad a tesztelt készülékről. A csúcskategóriás tablet ezt a benchmark programot is rommá pörgette, elsőként érve el egy 500 000 pont feletti eredményt iOS operációs rendszert futtató eszközként. A szerkezet burkolata alatt dolgozó A12X chipset grafikus gyorsítója ráadásul rekordot döntött, sosem látott teljesítményt produkálva.

Az Apple házon belül fejlesztett hétmagos GPU-ja valószínűleg a legjobb társ lesz mindazok számára, akik szeretnének komolyabb játékokat futtatni méregdrága tabletükön. Szerencsére azért akadnak már ilyen opciók, és ugye nemsoká jön az Elder Scrolls: Blades is, ami szintén egy új fejezete lehet a mobiljátékok történetének. A képszerkesztő és videóvágó alkalmazások ugyanúgy hálásak lesznek a brutális grafikus teljesítményért. Ha emlékeztek a tablettel együtt teljes értékű Adobe Photoshop port is érkezett iOS-re, így a vizuális szakemberek számára már méltó laptop helyettesítő lehet az iPad Pro idei kiadása, ilyen GPU teljesítmény mellett meg pláne.

Két dolog a végére: jelenleg a csúcsot Androidos fronton a Huawei készülékei képviselik az AnTuTu adatbázisában, a 7 nanométeres csíkszélességű Kirin 980 lapkakészletnek köszönhetően, ami a burkolatuk alatt lüktet. Az iPad Pro chipsete szintén 7 nanométeres gyártási eljárás révén készül, igaz a megszokottól jóval eltérő kialakítással.

Az AnTuTu munkatársai azt is említették, hogy nincs érdemi különbség a grafikus teljesítményt illetően a különböző tárhelyű iPad Pro variánsok között, így nagyjából ugyanazt kapjuk az 1 TB-os, 6 GB RAM-mal ellátott, és a többi, 4 GB RAM-mal szerelt verzió esetében.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá