Áremelésekre készül az Xbox

Phil Spencer, az Xbox elnöke bejelentette, hogy hamarosan áremelésekre lehet számítani az konzolos és PC-s ökoszisztémájukon belül, habár azt egyelőre nem részletezte, hogy egészen pontosan milyen termékek kapcsán kell drágulásra készülni. Hogy pontosan mikortól azt sem fejtette ki, de várhatóan az ünnepek után kerül sor az árak vastagodására.

Lehet durrogni, de teljesen felesleges, nagyjából minden drágul mostanság a szórakoztató elektronika világában, az Xbox nagy konkurense, a PlayStation nem is olyan régen jelentette be, hogy a legtöbb piacon árat emelnek. Sajnos úgy fest, hogy az Xbox is beáll a sorba.

Phil Spencer, a Microsoft gamer részlegének vezetője nemrég egy Wall Street Journal rendezvényen vett részt és ott jelentette be, hogy a jövőben számítani lehet drágulásra az Xbox ökoszisztémán belül. Ez érvényes lehet a termékekre és a szolgáltatásokra is, ezt nem részletezte az Xbox-vezér.

“Úgy gondolom, hogy egy bizonyos ponton emelnünk kell majd az árakat bizonyos dolgok esetében, de fontosnak tartottuk, hogy az idei ünnepekig fenntartsuk az jelenlegi árakat.”

– mondta Spencer a The Verge munkatársa, Tom Warren beszámolója szerint.

“Tartottuk az árakat a konzolunkon, tartottuk az árakat a játékokon… és az előfizetésünkön. Nem hiszem, hogy ezt örökké tudjuk majd csinálni. Úgy gondolom, hogy egy bizonyos ponton emelnünk kell egyes dolgok árát…”

Lehet a konzolok ára fog nőni, esetleg drágulnak az olyan szolgáltatások, mint a Game Pass, ezt egyelőre nem tudni. A PlayStation még augusztusban jelentett be áremelést bizonyos régiókban, köztük Kanadában, Európában, az Egyesült Királyságban, Japánban, Kínában, Mexikóban és Ausztráliában. Ez az áremelés kifejezetten a konzolokra vonatkozott, amelyeket bizonyos piacokon még mindig kihívást jelent beszerezni. Újgenerációs Xbox gépet némileg könnyebb, de vannak helyek, ahol azt sem lehet csak úgy a polcról leemelni.

Amikor a PlayStation bejelentette az áremelést, a Microsoft továbbra is az eredeti áron árulta konzoljait. A vállalat viszont sosem tagadta, hogy fontolgatják az áremelést, a GameSpotnak korábban azt nyilatkozták, hogy folyamatosan vizsgálják az árképzéssel kapcsolatos szempontokat.

A jó hír tehát az, hogy a drágulásra idén már nem kerül sor, szóval ha szeretnél Xbox Series X vagy S konzolt venni, vagy előfizetni a Game Pass-ra, azt még most érdemes megtenni. Olyan vélemények is vannak, melyek szerint az Xbox vezetője csak riogatja a jónépet, hogy így fokozza az ünnepi időszak forgalmát, de ha szétnézünk a világban, akkor bátran kijelenthetjük, hogy erre vajmi csekély az esély, hiszen mindennek csak nő az ára.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá