Áremeléssel kezdi a 2019-es évet a Netflix

Sajnos bekövetkezett az elkerülhetetlen, és drágul az egyik legjobb streamer szolgáltatás, ám szerencsére az emelés még nem érte el kis hazánkat.

A Netflix napjaink egyik legjobb streaming szolgáltatása, és rengeteg egyedi tartalmat kínálva könnyedén utasítja maga mögé a konkurenciát. Itthon is egyre elterjedtebb, még annak ellenére is, hogy szinkronos tartalommal csak elvétve találkozhatunk rajta, és a magyar felirattal rendelkező filmek és sorozatok száma is elég alacsony . Ezzel együtt is megvan persze a rajongótábora, akik kifejezetten rajonganak azért, hogy eredeti nyelven élvezhessék a műsorokat.

Számukra van egy rossz hírünk, miszerint hamarosan áremelés várható. Az Amerikai Egyesült Államokban már meg is történt az emelés, amely közepes mértékűnek mondható. A legkisebb csomag ára 8 dollárról 9-re nőtt. Ez egy képernyőre szól, és HD minőséget kapunk érte. A közepes csomag már 2 készüléken élvezhető Full HD felbontásban, és a díja 11 dollárról 13-ra emelkedett. A legkomolyabb csomag UHD minőséget nyújt, ráadásul 4 kijelzőn is élvezhetjük a filmeket, ám ezért az eddigi 14 helyett immáron 16 dollárt kell fizetniük az USA területén a felhasználóknak.

A komolyabb csomagoknál tehát 2 dolláros emeléssel számolhatunk, ám egyelőre még csak a tengerentúlon emelkedtek az árak. Kérdéses, hogy a világ többi részén mikor kell majd többet fizetni a szolgáltatásért, de várhatóan mi sem ússzuk majd meg a dolgot.

Forrás: The Verge

 

Szólj hozzá