Átlépte a 100 milliót az Apple Watch felhasználók száma

Egészen elképesztő mérföldkövet tudhat maga mögött az Apple okosórája, amelyet egy felmérés szerint már több mint 100 millióan használnak világszerte.

Az Apple Watch első generációja még 2014 szeptemberében mutatkozott be, és ahogy azt mondani szokták, a többi pedig már történelem. Azóta is az okosóra kategória egyik legdrágább, és egyben legjobb terméke, a népszerűsége pedig folyamatosan nő. Az Above Avalon által közzé tett grafikon alapján mostanra több mint 100 millióan használják aktívan. Amíg 2015-ben még csak 10 millió okosóra talált gazdára, addig 2020-ban már 30 milliót értékesítettek belőle. Remek évet zárt az Apple ezen a téren, hiszen közel 50%-kal több Apple Watch-ot adtak el, mint az előző évben.

Mivel az iPhone felhasználók száma mostanra átlépte az 1 milliárdot, így nagyjából minden 10. telefon mellé választják ezt a kiegészítőt. Természetesen ez földrészenként eltérő, hiszen az Egyesült Államokban szinte megőrülnek érte, és ott az iPhone felhasználók nagyjából 35%-a visel Apple Watch-ot a csuklóján.

Európában ennél azért visszafogottabb a sikere, hiszen itt csak az Apple negyedik legnépszerűbb terméke az iPhone-ok, a iPad-ek és Mac-ek mögött. Ezen a piacon tehát bőven van még hova növekednie a cégnek, ám ezt pontosan jól tudják az Apple-nél is. Így tehát idén is számíthatunk majd egy újabb generáció megjelenésére, amely minden bizonnyal szeptember környékén, az aktuális iPhone szériával együtt debütál majd.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá