Automatikusan letöltődik a Windows 10, de még tehetsz ellene

Egy olyan fragmentált világban, mint amilyen az Android rendszert futtató eszközöké, a legnagyobb öröm mindig az, amikor megérkezik a legújabb frissítés a hőn szeretett készülékre. A Windows világában már ez kevésbé áll fenn, hiszen a legtöbben az ablakos rendszer általuk megszokott változatát szeretik használni. Többek között őket fogja kiborítani a redmondiak újítása, mely szerint a Windows 10 automatikusan le fog töltődni, és települni is fog számítógépeikre abban az esetben, ha az eszköz az alapértelmezett frissítési beállításokkal rendelkezik.

Szerencsére a telepítés véglegessé tételéhez a felhasználónak is zöld utat kell adnia a frissítéshez, mi több, az installáció végeztével lehetőség van visszatérni a korábbi Windows verzióhoz. Azonban nem csupán a tolakodással, hanem azzal is számolni kell, hogy a letöltött operációs rendszer rengeteg helyet foglal majd feleslegesen.

Aki nem szeretné a Windows 10-et, nem tehet mást, fel kell függesztenie az automatikus frissítéseket, így ezzel egyelőre kivédheti ezt a felettébb idegesítő jelenséget.

forrás: The Verge

Szólj hozzá