Az alsó – középkategóriában arathat sikereket a Realme C33

A mai napon az Oppo zászlaja alatt küzdő Realme márka bemutatott egy rakat új készüléket, okostelefont, okosórát, vezeték nélküli fülhallgatót. Ezek közül bennünket leginkább a Realme C33 érdekel, amely valahol a belépőszint és a középkategória határán foglal helyet, viszont elképesztően nyomott árcédulával bír, így érdemes vele megismerkednünk még akkor is, ha egyelőre csak az indiai piacon tervezik forgalmazni.

A készülék jellemzőit tekintve sokban hasonlít a korábban már megjelent és jelenleg is kapható Realme 9i 5G – re. Az okostelefon 6,5 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, amely IPS LCD technológiára épül, a folyadékkristályos megjelenítő 400 nites maximális fényerővel és 120 Hz-es érintésérzékenységgel bír. A Realme nem leplezte le a kijelző felbontását, de nagy valószínűséggel egy 720p+ megoldásról van szó.

A Realme C33 meghajtásáért Unisoc T612 lapkakészlet felel, amely mellé akár 4 GB operatív memória és 128 GB háttértár is kerülhet, az általunk választott konfiguráció függvényében. A belső tárhely bővíthető, mégpedig egy dedikált micro SD kártyafoglalatnak köszönhetően, amely képes kezelni az akár 1 TB kapacitású kártyákat is.

A mobil hátoldalán 50 megapixeles elsődleges képrögzítő egység található, illetve egy portré modul, amelynek 2 megapixeles felbontása valószínűleg nem sok vizet zavar. Oh, természetesen van egy LED – villanó is. Az előlapi kamera egy csepp alakú szenzorszigetben található, a szelfikamera felbontása 5 megapixel. A Realme C33 energiaellátását 5000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely legfeljebb 10 wattal tölthető egy micro USB csatlakozón keresztül. Amikor már kezdenénk azt hinni, hogy ezt a portot nyugdíjazzák a gyártók, a belépőszinten néha még felbukkan, borzolni a kedélyeket.

A specifikációk listáját az oldalsó keretre szerelt ujjlenyomat-olvasó, a fülhallgató kimenet és a Dirac 3.0 audio támogatás teszi teljessé. Az okostelefon már a legelső bekapcsolást követően Android 12 alapokon nyugvó Realme UI S Edition rendszert futtat. A Realme C33 arany, kék és sötétkék árnyalatokban lesz kapható, többféle konfigurációban. A legolcsóbb 3/32 GB-os kiszerelés már 112 dollárnak megfelelő indiai rúpiáért beszerezhető lesz, de sokkal érdemesebb a 4/64 GB-os változatot választani, ami mindössze 125 dollárt kóstál, helyi pénzből átszámítva. Az okostelefon forgalmazása szeptember 12 – én kezdődik, hogy aztán más piacokon értékesítik – e a mobilt, az egy nagyon jó kérdés.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá