Az AMD fejlesztéseire épülhetnek a jövő Samsung mobiljai

A Samsung ezidáig még nem adott külön ki gamer mobilt, ám folyamatosan figyelik a piaci igényeket, ám minden bizonyára nem vetették el ennek a lehetőségét, amit mi sem bizonyít jobban, mint az AMD-vel kötött megállapodás.

Az AMD jelenleg az egyik legnagyobb grafikai chipeket gyártó cég, akik nem csak a számítógépes iparban tették le a névjegyüket, de az Xbox One és a PlayStation 4 grafikus kártyáit is ők szállítják. Így elmondhatjuk, hogy jó lóra tett a Samsung, amikor néhány hónapja bejelentették a kooperációt. Az egyelőre nem tűnik valószínűnek, hogy Radeon kerülne a Samsung mobilokba, inkább arról lehet szó, hogy licenszelik az AMD szabadalmait, így megkönnyítve a házon belüli fejlesztést.

Jelenleg a Samsung az ARM Mali és az Adreno grafikus megoldásokat is használja a mobiljaiban, attól függően hogy a saját fejlesztésű Exinos chip, vagy éppen a Qualcomm megoldása található meg bennük. A licenszelés sokat segíthet nekik abban, hogy a konkurenciánál jobb grafikus gyorsítót alkossanak, amely ezidáig még nem sikerült nekik, pedig már 7 éve jelen vannak ezen a piacon is.

A Samsung ezidáig nem adott ki gamer mobilt, ami nem véletlen. Ezek a készülékek egyelőre még nem igazán tudnak kiemelkedni a tömegből, mivel a minimális sebesség különbség általában csak a jobb hűtésből fakad. Ezen a téren nagyot léphetne előre a dél-koreai vállalat, ha az Adreno chipjénél ténylegesen jobb grafikus gyorsítót alkotna.

Sajnos azonban ez nem mostanában várható, hiszen a jó munkához idő kell. A legfrissebb hírek szerint leghamarabb 2021-ben debütálhat majd az első Samsung mobil, amelyben már az AMD licensz alapján készített grafikus gyorsító dolgozik.

Forrás: Sammobile

Szólj hozzá