Az amerikai felhasználók nagy részének fogalma sincs a mobiljáról

Érdekes eredményeket tett közzé a Decluttr nevű weboldal, melynek eredménye meglepő, hiszen az amerikai felhasználók egy része sokszor azt sem tudta, hogy milyen készüléket birtokol.

Vajon te betudnád azonosítani a mobilod típusát, ha más készülék mellett látod azt? Vajon tisztában vagy azzal, hogy mi kell az 5G hálózat kihasználásához? A válasz minden bizonnyal igen, hiszen oldalunk látogatói rengeteg mobilról olvashatnak, és az 5G hálózatról is beszámoltunk már. Az amerikai felhasználók azonban a látszat szerint nem igazán vannak tisztában a dolgokkal, és rengetegen a saját készülékkel sincsenek tisztában.

A felmérés során nagyjából 2.000 felhasználó adait nézték meg, akik a 18 éven felüli korosztályból kerültek ki. Az egyik a legmeglepőbb statisztika, hogy az emberek nagyjából fele tudta azonosítani képekről a mobilját, amikor azt más készülékek társaságában mutatták nekik.

A statisztika persze némileg csalóka, hiszen az iPhone-ok között elég nagy a hasonlóság, így azokat jóval könnyebben összekeverhetik a tulajok más modellekkel. A Samsung Galaxy mobilok tulajdonosai jobban szerepeltek, ám kb. a megkérdezettek 40%-a nem volt tisztában vele, hogy a készülékük támogatja a vezetéknélküli töltést. Az iPhone felhasználók 14%-a tudta, hogy a mobiljuk NFC chippel is rendelkezik, és nagyjából a fele volt tisztában vele, hogy vízálló készüléket birtokolnak.

Az egyik legmeglepőbb dolog, hogy a  tesztalanyok harmada úgy tudja, hogy az ő mobilja már támogatja az 5G hálózatot. Ráadásul ezen felhasználók 62%-a azt állítja, hogy érzékelte az 5G-re váltás által nyújtott sebességnövekedést. Lássuk be, azért ezek elég meghökkentő adatok.

Forrás: Androidauthority

Szólj hozzá