Az AnTuTu megerősítette a hajlítható kijelzős Vivo X Fold 2 hardverét

A Samsung egyeduralma a hajlítható okostelefonok birodalmában hamarosan véget érhet, egyre többen indulnak harcba ezekkel a készülékekkel a vásárlók kegyeiért. Huawei, Honor, Tecno, és persze ott van Vivo is, ami egy eléggé nagy dobással készül az X Fold 2 képében. A készülékről hallani olyan szóbeszédeket, hogy a globális piacokon is megjelenhet, illetve a specifikációk közül is kiszivárgott már néhány, ezeket erősítette meg nemrég az AnTuTu nevű benchmark alkalmazás adatbázisa. 

A könyvszerű kialakítással érkező Vivo X Fold 2 a PD2266 modellszámmal tűnt fel az AnTuTu adatbázisában. A hajlítható képernyős okostelefon belsejében kevésbé meglepő módon Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet teljesített szolgálatot a tesztelés ideje alatt, amely mellé 12 GB LPDDR5X RAM-ot, valamint UFS 4.0 szabványú, 512 GB-os háttértárat szereltek a kínai cég munkatársai. Az okostelefon a tesztelés ideje alatt Android 13 operációs rendszert futtatott.

A benchmark alkalmazás azt is lebuktatta, hogy a készülék 120 Hz-es képernyővel fog érkezni, ez igencsak érvényes lesz mindkét, vagyis a külső hagyományos, és a belül található, flexibilis panelre egyaránt. Az AnTuTu mérési eredményei egyébként lényegében megfelelnek egy hasonló vassal szerelt okostelefon képességeinek, így nincs különösebb kommentálni való ezeken a pontszámokon.

A szóbeszédek szerint a Vivo X Fold 2 4800 mAh kapacitású akkumulátorral lesz felszerelve, ami támogatni fogja a 120 wattos vezetékes, valamint az 50 wattos indukciós töltést. A hajlítható kijelzős mobil hátoldalán 50 megapixeles elsődleges kameramodul foglal majd helyet, Sony IMX866 szenzorral a belsejében, a fő egységet két 12 megapixeles, szintén Sony gyártmányú IMX663 érzékelővel felvértezett képrögzítő segíti majd, az egyik egy zoom, a másik pedig egy ultraszéles látószögű konstrukció lesz.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Vivo mikor mutatja be az X Fold 2-t, de várhatóan erre valamikor áprilisban sor kerülhet. Az okostelefon nem egyedül, hanem a kompaktabb kialakítású X Flip társaságában érkezik majd. Az árazásról sem hallani még, de ha a készülék megjelenik a globális piacon és csak egy kicsit is képesek lesznek a Samsung alá licitálni, érdemes lesz foglalkozni a mobillal, illetve annak testvérével.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá