Az Apple 9 milliárd dolláros megbízást adott le a Samsung-nak

Mint azt már bizonyára hallottátok, az Apple bizonyos termékeinél át akar állni az OLED kijelzőkre. Na és ki gyártja a legjobb – előbb említett típusú – kijelzőket? Nem is kérdés, nyilván a Samsung. Ebből következett, hogy a két rivális cégnek sikerült megegyezni, s egy 2 év időtartamú, 9 milliárd dollár értékű szerződést kötöttek.

Az iPhone-ok idén ünneplik a 10. évfordulójukat. Ezen felbuzdulva az Apple valószínűleg valami nagyon nagy dologgal igyekszik előrukkolni. A Pletykák szerint a jubileumi példány neve iPhone X lesz, s az OLED kijelzők is ebbe a modellbe vannak szánva. Mellette elviekben – kisebb port kavarva – a iPhone 7S-t és 7S Plus-t is piacra fogják dobni.

iPhone X koncepciókép

Pontosan nem lehet tudni, hogy 9 milliárd dollárból hány kijelző jön ki, de a számítások szerint a Samsung még az idei évben 70-92 millió példányt szállít le az almás vállalatnak. Elemzők szerint az idén bemutatott iPhone-ok körülbelül 40%-ában lesz OLED kijelző, mely megerősíti a feltételezést, miszerint a jubileumi kiadás kapja meg a Samsung megjelenítőt.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá