Az Apple a Huawei 5G-s modemjei felé kacsingat

Érdekes szövetség jöhet létre a két rivális között, hiszen egy ilyen döntéssel az Apple még az amerikai népszerűségét is kockáztatná, ám nagyon úgy tűnik, hogy a szükség nagy úr.

Az Apple rengeteg dologban kiemelkedik, hiszen elég csak az A12-es chipre gondolni, amely annyira gyors, hogy a riválisok megoldásai a közelébe sem érnek. Akad azonban olyan terület is, ahol nagyban függ a beszállítóktól, és ez bizony kellemetlen helyzetbe hozhatja őket. Érdekes módon egyelőre nem követik a trendet, és sem hajlított mobilt, sem pedig 5G-s készüléket nem láthatunk tőlük idén. Az utóbbiból azonban semmiképp nem maradhatnak ki, hiszen már így is komoly csúszásban vannak a riválisokhoz képest.

Az első 5G-s iPhone állítólag 2020-ban jöhet majd, és a hírek szerint az Intel szállítja majd az ehhez szükséges 5G-s modemeket. A gigacégnek azonban minden eshetőségre fel kell készülnie, mivel egyes források szerint tartanak attól, hogy az Intel nem tud időben szállítani. Így természetesen alternatív forrásokat is keresnek az alkatrészre, ehhez pedig a Huawei nyújthat segítőkezet.

Ha ez megtörténik, akkor egy nagyon furcsa helyzet állna elő, hiszen Amerikában nagyon nem szívlelik a kínai céget, és foggal-körömmel próbálják megakadályozni a terjeszkedésüket, mivel nemzetbiztonsági kockázatot látnak bennük. Ellenben az Apple itt híresen erős, és teljesen kiszámíthatatlan, hogy hogyan is reagálna az amerikai kormány erre az együttműködésre.

Az biztos, hogy a Qualcomm nem opció, hiszen komoly háború dúl köztük és a cupertinói cég között. Szóba jöhet még a Samsung és a MediaTek is, de előbbitől nem szeretnének függni, utóbbinak pedig a technikai paraméterei nem felelnek meg számukra. Így tehát ha gond van az Intellel, akkor a Huawei lenne a legkézenfekvőbb megoldás, ám ez az opció is rejt némi veszélyt magában.

Forrás: Engadget

Szólj hozzá