Az Apple a Samsunggal üzletel

Nem, nem olvastad rosszul! Az Apple tényleg a Samsunggal kötött üzletet. És mi a legszebb az egészben? Az, hogy nem is az első alkalom, hogy ez előfordul!

Az iPhone-ok az A-szériás processzorok kifejlesztése előtt a Samsungtól kapták a lapkakészleteiket. Az üzleti megállapodás abbamaradt. Most azonban az Apple felkereste a Samsungot egy újabb igénnyel, ami az új iPhone 8 (vagy iPhone X) fejlesztéséből adódik.

Bizonyára már hallhattátok és olvashattátok, hogy az almalogós vállalat is át akar állni telefonok tekintetében az OLED kijelzők használatára. Ebben pedig kétségkívül a Samsung az igazi nagyágyú. Éppen ezért az Apple állítólag a dél-koreai vállalattól rendelt kezdetben 60 millió OLED megjelenítőt, ami mostanra 100 milliós nagyságrendre hízott.

Természetesen mikor rákérdeztek a vállalatoknál a dologra, egyikük sem erősítette meg hivatalosan a mintegy 4,3 milliárd dollár értékű megállapodás valódiságát. Nem véletlenül, hiszen ha tényleg igaz, akkor az igencsak kényes téma lehet a két cég – kiváltképpen az Apple – számára.

Forrás: SamMobile

Szólj hozzá