Az Apple AirPods Pro 2 gyártásában nem lesz fennakadás

Arról lehetett már hallani, hogy az Apple frissíteni fogja vezeték nélküli fül- és talán fejhallgatóit is, de arról is folyamatosan beszélnek, hogy a koronavírus-járvány rettenetes hatásokkal van a kínai bérgyártásra, hiszen az országban teljes lezárásokat eszközölt a helyi kormány. Az elismert Apple-elemző Ming Chi Kuo azt állítja, ez nem igazán lesz hatással az AirPods Pro 2 modellek gyártására, nem lesznek fennakadások, amelyek hátráltatnák a tartozék érkezését.

Máris jöhet a jogos kérdés, hogy vajon miként lehetséges az, hogy a kínai COVID-19 problémák nem lesznek hatással az Apple prémium, vezeték nélküli fülhallgatójának gyártására. Nos, leginkább azért, mert az Apple az elmúlt időben szépen takarosan át csoportosította a gyártás egy részét Vietnamba, ahol a koronavírus-helyzet teljesen más, mint a kínai régióban. Ez azt jelenti, hogy a készülék késes nélkül meg fog jelenni az idei év második felében, és nagyjából abban az időben megkezdik  annak tömeggyártását is, elviekben minden különösebb fennakadás nélkül.

Az elemző azt is hozzátette, hogy az Apple AirPods Pro 2 esetében még meghagyják a Lightning csatlakozót, amelyet majd csak a következő generációban fognak maguk mögött hagyni a fülesek. Az új port természetesen USB-C lesz, többek között azért is, mert nálunk Európában törvény kényszeríti majd a vállalatot annak bevezetésére, és a saját megoldásuk nyugdíjazására. Ami az iPhone modelleket illeti, az első Type-C csatlakozóval szerelt modellek a 15-ös sorozat tagjai lehetnek, ezek a készülékek már az új porttal lesznek felvértezve, és a tartozékokat is ehhez fogják igazítani a cupertinoi cég dizájnerei.

Végszó gyanánt megjegyeznénk, hogy érezhető egy egyértelmű szándék a globális tech cégek felől, hogy szeretnének egyre kevésbé függeni a kínai bérgyártástól, nem csupán az Apple az egyetlen, amely igyekszik áttelepíteni tevékenységeit más országokba. Például bármit is hittetek, a Samsung már nagyon régóta nem gyártat semmit Kínában, és a mostani koronavírus-lezárások vélhetően további cégeket is arra fog kényszeríteni, hogy átgondolják, kivel és hol gyártatják termékeiket.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá