Az Apple állítólag könnyebbé teszi az iPhone akkumulátorok cseréjét

Nemrég publikáltak egy jelentést a The Information munkatársai, mely szerint az Apple azon dolgozik, hogy az iPhone-ok akkumulátorát könnyebben ki lehessen cserélni. Ehhez arra lenne szükség, hogy a ragasztócsíkokat kivonhassák az egyenletből. Az Apple-nek meg kell felelni az uniós előírásoknak, amelyek szerint 2025-ig minden telefon akkumulátorának a felhasználó által cserélhetőnek kell lennie, szóval nem szívjóságból történik a fejlesztés.

Jelenleg az akkumulátor fóliába van burkolva és ragasztócsíkok rögzítik a telefonhoz, amelyeket ki kell húzni ahhoz, hogy eltávolíthassuk azt. Az Apple állítólag azon munkálkodik, hogy áttérjenek egy olyan fém burkolatra, amely egy kis elektromos lökés hatására kipattintja az akkumulátort. A technológiát állítólag elektromosan indukált ragasztóleválásnak nevezik. Hogy aztán ezzel könnyebb lesz-e cserélni a telepet vagy sem, az egy remek kérdés. Így első blikkre nem vagyunk meggyőzve.

Persze, az akkumulátorhoz eljutni ugyanolyan nehéz lesz, mint amilyen most. Ugyanúgy valami takony rögzíti majd a hátlapot, ami valószínűleg továbbra is valamilyen törékeny üvegből lesz. Aztán lesz még egy rakás csavar és szalagkábel is, amelyek kipattintása és eltávolítása szintén tele lesz hibafaktorral.

Mindenesetre örömteli, hogy az Apple legalább próbálkozik, és állítólag még az idén alkalmazni fogják ezt az új technológiát legalább egy iPhone 16-os modellen, és jövőre várhatóan a teljes iPhone 17 szérián bevezethetik.  Alaposan megkapta most tőlünk az ívet az Apple, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy rengeteg más gyártó is hasonló ragasztós, kihúzható fülekkel rögzíti az akkumulátort. Vagyis jövőre nekik is ki kell találniuk valamilyen megoldást az akkumulátorcsere megkönnyítésére. Igazán visszahozhatnánk a csavarozható hátlapokat.

Egyébként a következő középkategóriás Nothing telefon levehető hátlappal érkezik majd, amelyet a felhasználó szabadon cserélhet. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ez az akkumulátorhoz való könnyű hozzáférést is jelenti-e, vagy csak simán egy lehetőséget arra, hogy testreszabhassuk az okostelefon külsejét.

Forrás: The Information

Szólj hozzá