Az Apple e-papír kijelzőket tesztel hajlítható készülékének prototípusához

Ming-Chi Kuo, a rangos elemző megbízható szállítója az Apple-el kapcsolatos előzetes értesüléseknek, jóslatai, spekulációi általában megalapozottak, és a legtöbbször be is válnak. A szakembernek úgy tudja, hogy az Apple hajlítható képernyős készüléke bár nem mostanában fog debütálni, a prototípussal már most is folyamatosan kísérleteznek. Az cupertinoi cég állítólag e-papír kijelzőt akar tenni a mobil külső részére, amelyhez a szükséges paneleket az E Ink szolgáltathatja.

Nem mostanában jelenik meg az Apple hajlítható kijelzős okostelefonja, a hírek szerint az ilyen spéci képernyővel szerelt iPhone és iPad modellek leghamarabb valamikor 2025-ben mutatkozhatnak be a nagyérdemű előtt.

A külső oldalra kerülő elektromos papír képernyőt az egyik legnagyobb ilyen panelekkel házaló cég, a tajvani E Ink Corporation szolgáltathatja, ha valaki esetleg nem tudná, ez a vállalat felel az Amazon Kindle eszközök megjelenítőinek előállításáért. Az ilyen kijelzők nagy előnye a hagyományos OLED vagy LCD megoldásokkal szemben az, hogy rendkívül alacsony az energiafogyasztásuk, viszont nagyon lassan frissülnek.

Ezek a technológia jelenlegi gyermekbetegségei, amelyek nem feltétlenül maradnak meg örökké, hiszen a cég folyamatosan fejleszti a paneleket, és kísérletezni sem rest. Példának okáért úgy tudni, hogy hajlítható és feltekerhető e-papír megoldásokkal is nonstop próbálkoznak, olykor a prototípusokat vagy koncepciókat meg is mutatják a nyilvánosság számára. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az is megtörténhet, hogy az általuk alkotott paneleket szélesebb körben is alkalmazni kezdik az okostelefon-gyártók, mégpedig nem is a túl távoli jövőben.

Azt azért érdemes zárás gyanánt hozzátenni, hogy az Apple, akárcsak a legtöbb tech gyártó, kísérletezik mindenfélével, de ez nem jelenti azt, hogy a kipróbált megoldásokat alkalmazzák a végleges termék esetében.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá