Az Apple is dolgozik a saját hajlítható mobilján

Mostanra már több gyártó is sikerrel piacra dobta a hajlítható készülékét, és bár még annyira nem terjedtek el, mégis van miből válogatni az erre vágyóknak, és a hírek szerint az Apple is tervez ilyen mobillal.

Már régebben is lehetett arról hallani, hogy az Apple is kiadja majd a saját hajlítható mobilját, ám idővel elültek ezek a pletykák. Valószínűleg ennek köze lehet ahhoz is, hogy kifejezetten nehéz vállalkozásnak tűnik egy jól működő flexibilis mobilt a piacra dobni. Talán a Samsung áll ezen a téren a legjobban, hiszen bár az indulás náluk is problémás volt, mostanra több ilyen készülékük is elérhető a piacon, amelyek mostanra tökéletesen működnek.

A Bloomberg értesülései szerint végre az Apple is megkezdte a saját hajlítható mobiljának a fejlesztését. A dolog még elég kezdetleges állapotban lehet, hiszen a jelentés szerint a készülék még nem nyert végleges formát, mindössze a hajlítható kijelzőt sikerült kifejleszteniük, amely a belső tesztelés miatt létfontosságú.

Persze a folyamat most gyorsulhat fel igazán, hiszen maga a panel ami kritikus ezeknél a termékeknél. A hardverelemek adottak, emellett pedig a külső dizájn ami komoly munkát igényel, ám a hírek szerint már erre is vannak tervei a cupertinói cégnek, és egy Galaxy Z Flip szerű készülékben gondolkoznak. Ezek alapján tehát egy függőlegesen félbehajtható terméken dolgozhatnak, amely összehajtva kompakt mérettel rendelkezik.

Érdemes persze fenntartásokkal kezelni a dolgot, mivel elképzelhető, hogy még évekig nem látunk majd hajlítható mobilt az Apple-től. Sőt, még az is elképzelhető, hogy amennyiben a felhasználók nem vevők ezekre a készülékekre, akkor szimplán csak leállítják a projektet, és nem ölnek több időt bele.

Forrás: PhoneArena

 

 

 

Szólj hozzá