Az Apple M3 Max chip hozza az M3 Ultra szintjét a Geekbench tesztekben

Az Apple nemrég jelentette be legújabb MacBook modelljeit, amelyek belsejében már M3 lapkák teljesítenek szolgálatot. Ezeket már egy ideje tesztelik azok, akik tudják, mi a dörgés, így aztán egyre csak szaporodnak a Geekbench eredmények. Ezekből kiderül, hogy nagyjából mire képes az almás cég legújabb chipje, az M3 Max, persze egy benchmark pontszám még önmagában nem feltétlen jelent sokat. 

Az Apple M3 Max chipet a Geekbench 6-os verziójával tették próbára, a lapka az egymagos mérések során 3000, a többmagos tesztekhen pedig 21 000 pontot gurított. Ilyen eredményekkel az új chip megközelíti a Mac Pro és a Mac Studio belsejében zakatoló M2 Ultra szintjét, ami ugyanezen tesztekben 2800 és 21 000 pontot szerzett.

Ha valaki esetleg nem ismeri, az Apple M2 Ultra egy 5 nanométeres gyártási eljárással készülő 60 wattos chip, ami 24 magot mozgat, ebből 16 nagy teljesítményű, 8 pedig energiahatékony kialakítású, míg az M3 Max 3 nanométeres, fogyasztása 30 watt, vagyis feleannyi, 16 maggal bír, ezek közül 12 nagy teljesítményű, 4 pedig energiahatékony.

Az M2 Ultra 76 magos grafikus vezérlővel lett felszerelve, az M3 Max esetében ennek a fele fogható munkára, a Geekbench viszont nem méri a GPU teljesítményét, így azt egyelőre nem tudjuk górcső alá venni.

Az Apple munkatársa a bemutatón azt állította, hogy az M3 Max CPU teljesítménye alapján 50 százalékkal gyorsabb, mint az M2 Max. Az M3 Max a mérések alapján legalább 40 százalékkal gyorsabb. Ami pedig az M3 Prót illeti, ne remélje senki ugyanazt a növekedést teljesítményben. Papíron az M3 Pro gyengébb, mint az M2 Pro.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá