Az Apple megerősítette, hogy késnek az idei iPhone-ok

Egy ideje már hallani lehetett arról, hogy a járvány miatt kialakult helyzet komoly hatással van a cégekre, és az Apple sem tudja időben piacra dobni az idei szériát, és most ez hivatalosan is megerősítést nyert.

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy az Apple szeptemberben mutatja be az adott évben piacra kerülő iPhone-okat, és általában már ekkor elindult az előrendelés, majd egy héttel később már a boltokban is elérhetővé válnak a készülékek.

Az iPhone 12 széria csúszása mostantól tényként kezelhető, hiszen Luca Maestri, az Apple pénzügyi vezetője erősítette meg a ezt a befektetőknek tartott negyedéves beszámoló alkalmával. A megbeszélésen nem tért ki a bemutató időpontjára, így a pletykák igazak lehetnek, miszerint szeptember 8-án mutatkozhat be az idei széria.

Amit viszont az elmondása szerint biztosra vehetünk, hogy az eddig megszokottal ellentétben csak néhány hét csúszással kerülnek majd a boltokba a készülékek, így csak októberben lehet majd azokhoz hozzájutni. Kérdéses persze, hogy ez esetben hogyan oldanánk majd meg az előrendelési szakaszt.

Idén a hírek szerint 4 típust mutat majd be az Apple, amelyekből a legkisebb 5,4 colos, míg a legnagyobb modell 6,7 colos kijelzőt kap. Jó hír, hogy a teljes iPhone 12 széria OLED kijelzővel érkezik, ráadásul az 5G támogatást sem hagyja ki a gyártó.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá