Az Apple mostantól már a régebbi iPhone-ok mellé sem ad tartozékokat

Az idei iPhone-ok doboza már egészen összement, hiszen kikerült belőle a jól megszokott töltőadapter és a EarPods is, ám nagyon úgy tűnik, hogy itt nem áll meg a gyártó.

Amikor az Apple bejelentette, hogy az idei iPhone széria mellé már nem járnak tartozékok, akkor még nem is sejtettük, hogy ez csak a kezdet. A HasználtAlma hívta fel a figyelmet rá, miszerint az Apple hivaatalos oldalán több mobilnál is megváltozott a leírás, amely adott készülék dobozának tartalmára hívja fel a figyelmet.

Az változás a még jelenleg is forgalomban lévő az iPhone SE-t (2020), az iPhone XR-t és az iPhone 11-et is érinti. Ezekből a típusokból új szállítmányok már valószínűleg kisebb csomagolásban, és az említett tartozékok nélkül kerülnek majd forgalomba, hiszen az Apple oldala szerint mindössze egy USB-C-Lightning kábel és egy leírás jár majd a készülékekhez.

A gyártó által mellékelt kábel segítségével egyébként tölthetjük a laptopunkról is a mobilt, amennyiben az rendelkezik USB-C porttal. Ennek hiányában viszont kénytelenek vagyunk külön megvásárolni az adaptert, amennyiben nem lapul már egy a fiókunkban.

Az Apple természetesen a mai trendet meglovagolva a környezetvédelemre hivatkozva hagyja ki az adapter és az EarPods-ot a dobozból, ám ezt a nemes tettet sokan megkérdőjelezik, hiszen kétségünk ne legyen afelől, hogy ezekből is komoly bevétele származik majd a cupertinói cégnek.

Forrás: HasználtAlma

Szólj hozzá