Az Apple Music elérhető a Sony PlayStation 5-ön

Apple és Sony egy cikkben – mindig öröm erről a két legendás cégről írni, hiszen élen járnak a felhasználó és vevőbarátságban. Bazinga. Most az apropó az, hogy a PlayStation 5 lehetővé teszi az Apple Music alkalmazás futtatását, így a PS5 az első olyan konzol, amelyen ez lehetségessé vált. Már egy hónapja hallani a zeneszolgáltatás bevezetéséről különböző szóbeszédeket, ezek végül igaznak bizonyultak.

Az új alkalmazással a PlayStation 5 felhasználók hozzáférhetnek az Apple Music összes zenei tartalmához, köztük több, mint 90 millió dalhoz, több mint, 30 000 válogatott lejátszási listához, a 4K felbontású zenei videókról és az Apple Music Radio-ról nem is beszélve.

Az Apple Music-ot sikerült egész szépen integrálni a PlayStation 5 felhasználói felületébe. A streaming app a Vezérlőközponton keresztül érhető el a DualSense kontroller PS gombjának megnyomásával. Az alkalmazás az általunk éppen játszott játék alapján is találhat nekünk ajánlásokat. Ráadásul a háttérben történő lejátszás is támogatott zenék és videók esetén egyaránt.

Egyelőre sem a Sony, sem az Apple nem tisztázta még, hogy a PlayStation 5-re fejlesztett Apple Music támogatja-e a veszteségmentes vagy a nagy felbontású veszteségmentes hangot. A Dolby Atmos-t sem emlegetik, ami nem meglepő, mivel a PlayStation 5 nem képes natívan dekódolni azt.

Arról sem esett szó, hogy az alkalmazás mikor érkezik az Xbox konzolokra. Az app sajnos a PlayStation 4 konzolokon sem érhető el, holott az Apple ezekhez a konzolokhoz is biztosítja az Apple TV+ alkalmazást. Az Apple Music for PlayStation 5 már tölthető az előfizetéssel rendelkező felhasználók számára.

Forrás: PlayStationBlog

Szólj hozzá