Az Apple nem nézi jó szemmel, ha nem gyári aksit használunk

Az Apple már régóta keresi a megoldást, hogy a felhasználóikat arra sarkallják, hogy csak gyári akkumulátort használjanak, és azt szakszerviz cserélje nekik. Úgy tűnik, hogy megvan a megoldásuk rá, kérdés, hogy ez elég-e a tulajdonosok ösztökéléséhez. 

Az akkumulátorok sajnos egy idő után elhasználódnak, és csak azt vesszük észre, hogy kedvenc mobilunk már nem bírja úgy mint a kezdetekben, ráadásul idő előtt ki is kapcsolhat. Ez már rendkívül frusztráló jelenség, így ilyenkor muszáj cseréltetni a telepet, ám ezt természetesen mindenki próbálja a lehető legolcsóbban megúszni.

Ezt elégelte meg az Apple is, így amennyiben nem gyári akkumulátor kerül az iPhone XS, XS Max vagy XR készülékünkbe, vagy esetleg nem szakszervizben cserélték, akkor onnantól az akkumulátor állapota funkció már nem lesz elérhető, mindössze egy üzenetet kapunk, hogy szervizeltessük az iPhone-unkat. A “The Art of Repair” csapata kipróbálta ezt a gyakorlatban, és egy eredeti akkumulátort építettek be a mobiljukba, ám sajnos így is a hibaüzenetet kapták, így nem lehet megkerülni a rendszert.

Ezt egyébként egy az akkun elhelyezett kulccsal oldották meg, amelyet ha nem fogad el a készülék, akkor nem tudja kiolvasni az olyan infókat belőle, mint a hőmérséklet vagy a kapacitás. A mobilt természetesen mindenféle egyéb probléma nélkül használhatjuk majd, ám ezekről az infókról le kell mondanunk.

Hogy mi lehet ezzel a célja az Applenek? Egyértelműen az, hogy csak kizárólag náluk cseréltessük ki az aksit. Ez egyrészt korrekt bevételt jeleni nekik, másrészt pedig így lehetnek csak biztosak benne, hogy szakszerűen lett beépítve a gyári tartozék a termékbe. Ez egyébként a videón szereplő Justin szerint nem igazán szép dolog, hiszen rengeteg szerviz dolgozik remek szakemberekkel, és maga a csere sem bonyolult dolog, így ez a húzás minden bizonnyal csak a pénzről szól.

Forrás: TheArtofRepair

Szólj hozzá