Az Apple rövidebb szoftveres támogatást ígér az iPhone 15-höz, mint amennyit a Google és a Samsung kínál a saját készülékeihez.

Az Apple legendásan hosszú ideig támogatja szoftveresen a készülékeit, ugyanakkor eddig nem határozott meg hivatalos időtartamot egyik termékéhez sem. Ez a gyakorlat eltér az androidos gyártók jelenlegi üzletpolitikájától, amelynek részét képezi, hogy a legtöbb gyártó már előre garanciát vállal a szoftverfrissítésekre. A Google és a Samsung például kiemelkedő módon 7 évig támogatja csúcsmodelljeit. Mint most kiderült, az almás vállalat ennél kevesebbet ígér az iPhone 15-höz.

Egy friss brit szabályozás arra kényszeríti az Apple-t, hogy nyilvánosságra hozza a minimális támogatási időszakot az iPhone 15 készülékek, egészen pontosan az iPhone 15 Pro Max számára. Tim Cook vállalata öt évet jelölt meg alsó határként, ami két évvel kevesebb, mint amennyit legnagyobb riválisai biztosítanak a csúcskategóriás modellek mellé.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy ez csak a minimumot jelenti, amit az Apple biztosan garantál. A cég korábban is túlszárnyalta az ígéreteit, így elképzelhető, hogy a valóságban ennél jóval hosszabb ideig biztosítja majd az iPhone 15-höz a szoftveres frissítéseket.

Így aztán felesleges csámcsogni az öt éves intervallumon, ennek a fejleménynek sokkal inkább az az érdekessége, hogy az Apple végre hivatalosan is közzétette, milyen szoftveres támogatást kínál készülékei, vagy legalábbis ezen készüléke esetében.

Végső soron ez a nem teljesen önszántukból publikált adat lehetőséget biztosíthat arra, hogy az androidos konkurensek ígéreteit összevethessük az Apple által megfogalmazott célokkal. Nektek számít, hogy milyen hosszú szoftveres támogatást adnak a készüléketek mellé, vagy teljesen mindegy, mert úgyis cserélitek kétévente? Írjátok meg kommentben!

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá