Az Apple szerint nem hardveres hiba miatt melegednek túl az iPhone 15 Pro modellek

Az Apple elismerte, hogy túlmelegednek az iPhone 15 Pro modellek, ami már csak azért is cinkes, mert hordozható konzolként is reklámozzák az újdonságokat, és nemsokára olyan címek jelennek meg rájuk, mint a Death Stranding, vagy a Resident Evil Village. Ugyanakkor az almás vállalat tagadja, hogy hardveres tervezési hiba lenne a forrósodás hátterében, és hamarosan egy szoftveres javítás állítólag orvosolni fogja a gondot.

Először is az Apple nem tagadta a melegedéssel kapcsolatos problémát, ami az iPhone 15 Pro és Pro Max modellek esetében sokak által tapasztalható. A cég szerint egy szoftveres hiba okozza a fennforgást, ami valahol az iOS 17 rendszerben rejtőzik. A panaszokra az Apple azzal reagált, hogy a telefonok az első napokban a szokásosnál melegebbnek tűnhetnek, a készülék beállítását vagy visszaállítását követően, a megnövekedett számú háttérfolyamat miatt.

Harmadik féltől származó alkalmazások frissítései szintén túlterhelhetik a rendszert – állítják a cég munkatársai, egy Reutersnek adott nyilatkozatban. iOS 17-en olyan appok túráztatják feleslegesen az okostelefonok szoftverét, mint az Uber, az Asphalt 9, vagy az Instagram. Legutóbbi egy szeptember 27-ei frissítéssel már ki is lett javítva, vagyis a Meta fejlesztői egyetlen percig sem ültek a babérjaikon.

Az ígéret szerint a többi problémás alkalmazás is javítva lesz, az Apple folyamatosan konzultál a külsős fejlesztőkkel a helyzet megoldása érdekében. Ugyanakkor a korábban elhangzott feltételezéseket, melyek szerint a hibát valamilyen tervezési hiba okozza, az almás cég határozottan elutasította. Sőt, megvédték az iPhone 15 Pro modellek titánvázas kialakítását, amely szerintük jobban teljesít hőelvezetés szempontjából a korábban alkalmazott rozsdamentes acél konstrukcióhoz képest.

Szóval, ha netán te is tapasztalod az iPhone 15 Pro modellek valamelyikén a túlmelegedést, nem kell aggódni, hamarosan javítva lesz ez a kellemetlenség. Ráadásul az Apple mindenkit biztosított, hogy az általuk kiadott folt nem fogja semmilyen módon sem csökkenteni az érintett okostelefonok teljesítményét.

Forrás: Android Authority

Szólj hozzá