Az Apple Térkép egy hibája komoly anyagi veszteséget okozott egy étterem tulajdonosának

A számítógépes hibák, bugok jócskán megkeseríthetik az ember életét, de nem csak bosszúságot, hanem nagyon durva anyagi károkat is okozhatnak. Egy ausztráliai étterem tulajdonosnak 8000 dolláros kára származott az Apple Térkép alkalmazás egy hibájából, és az egészben az a durva, hogy az illető nem is iOS-felhasználó.

A nem mindennapi történet főszereplője egy Chris Pyatt nevű férfi, aki az ausztráliai Queenslandben a Pum’s Kitchen nevű thai étterem üzemeltetője. Az Apple Térkép ezt a bizonyos éttermet tévesen véglegesen bezártnak jelölte, ráadásul még a földrajzi helyét is rosszul adta meg a felhasználók számára.

Aztán egyszer csak Mr Pyattet váratlanul megszólította egy törzsvendég, hogy ugyan mégis miért zárta be az éttermet. A tulajdonos szemöldöke valószínűleg a tarkóig felszaladhatott, hiszen az étterem nyitva volt, és egyáltalán nem állt szándékában azt bezárni.

Erre a törzsvendég azzal borzolta tovább szegény fickó kedélyeit, hogy az Apple Térkép szerint a vendéglője végleg bezárt. Ez volt az a pillanat, amikor Chris rájött, hogy miért volt az étteremben ilyen jelentős visszaesés a forgalom és a bevétel tekintetében az elmúlt hónapok során. A bevételek állítása szerint nagyjából 7877 dollárral, vagyis olyan 2,8 millió forinttal csappantak meg.

“Az étterem jelenti a megélhetésünket.”

– állítja a vendéglő tulajdonosa, aki feleségével közel egy évtizede dolgozik a vállalkozáson.

“Fogalmunk sincs, hogy mikor következett be ez a fejlemény, de hirtelen és drasztikus változást tapasztaltunk a vásárlói magatartásban november végétől és végig egész decemberben.”

Mivel a házaspár a hétköznapi életében kizárólag Androidos okostelefonokat és Windows PC-ket használ, így még csak észre sem vehették a hibát az Apple navigációs alkalmazásában. Az étterem tulajdonosa felvette a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával, ahol állítólag közölték vele, hogy nem kaphat támogatást és segítséget, mivel nem Apple-ügyfél. Pyattnek nem csak azzal volt problémája, hogy tévedésből bezártnak jelezték éttermét, hanem azzal is, hogy hibás koordinátákkal helyezték fel a térképre.

Azért vesztettünk el egy vendéget, mert felhívott bennünket, hogy ellenőrizze a helyszínt, (amit nem talált), majd kijelentette, hogy Apple Térképet használ, és végül nem jelent meg a vendéglőben.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá