Az Apple újratervezi az iPhone-ok akkumulátorát

Az Apple általában külső cégekkel végezteti a gyártást, viszont a tervezési folyamatokat nem engedi ki a kezéből, mérnökei dolgozzák ki azokat a technológiákat, amelyek végül számítógépeikbe, telefonjaikba, és egyéb termékeikbe kerülnek. Az ETNews értesülései szerint az almás vállalat legújabb kutatással és fejlesztéssel kapcsolatos erőfeszítései arra irányulnak, hogy még jobb akkumulátorok kerülhessenek az iPhone-ok belsejébe.

A témával foglalkozó jelentés szerint az Apple új anyagokkal, egyebek mellett nikkel, kobalt, mangán és alumínium felhasználásával kísérletezik az új akkumulátorok fejlesztése során. A kísérletek során a telepek szilícium tartalmát is jelentősen megnövelik. Habár a szilícium kitágul, amikor töltés közben elkezd melegedni, az Apple mérnökei állítólag megtalálták a módját annak, hogy ezt enyhítsék.

Az általuk kidolgozott katódkeverék sokkal jobb akkumulátorsűrűséget biztosít, vagyis nagyobb a kapacitása azonos térfogat mellett, ráadásul gyorsabban is tölthető. Az Apple nagy valószínűséggel szén nanocsöveket használ majd vezető gyanánt, ami tovább növeli az általuk fejlesztett akkumulátor teljesítményét.

A jelentés szerint az Apple által fejlesztett akkumulátor-technológia nem a távoli jövő vívmánya lesz, azok az iPhone modellek, amelyekben ezek az új telepek biztosítják az energiaellátást, már 2025-ben forgalomba kerülhetnek. Ez erőteljesen arra utal, hogy a technológia kidolgozása sem tegnap kezdődött, hanem zajlik egy ideje, és a fejlesztés már egy kései szakaszában jár.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá