Az Apple uralja az egyre növekvő okosórapiacot

Bár a cupertinói cégnél sem fenékig tejfel az élet, hiszen az iPhone eladásaik száma csökkenő tendenciát mutat, ennek ellenére mégsem panaszkodhatnak, hiszen például az okosóráik rendkívül kelendőek.

Nagyon úgy tűnik, hogy amíg az okostelefonok iránti kereslet folyamatosan csökken, addig az okosórák piaca gyakorlatilag dübörög, és nagyon komoly kereslet mutatkozik a kütyükre. A Strategy Analysis kutatásai szerint hatalmas növekedés történt az eladások számában, és a harmadik negyedévben nem kevesebb, mint  12,3 millió készüléket szállítottak le a gyártók. A tavaly év ezen időszakában ez a szám 8,6 millió volt, így 44%-os növekedés könyvelhetünk el.

Az Apple továbbra is dominál, hiszen majdnem minden második okosóra tőlük kerül ki, és 46,4%-os részesedéssel bírnak. A tavaly 3,8 milliós eladást idén 5,7 millióval űberelték (50%-os növekedés), ez pedig remek eredmény a mindössze 3 hónapos időszakot tekintve.

Forrás: Strategy Analysis

A Samsung sem áll rosszul, és amíg tavaly csak 0,9 millió terméket szállítottak le, addig 2019 Q2-ben már 2 millió okosóra fűződik a nevükhöz. Az első helytől még nagyon messze vannak, ám a Fibit meglepő visszaesésével így már nagyon komoly tényezői a piacnak, amit mi sem mutat jobban, mint a 15,9%-os piacrészesedés.

A piac tehát bővül, ami bizonyára nem kerüli el a nagyobb cégek figyelmét sem. Az Apple dominanciája megkérdőjelezhetetlen, ám a többi felhasználó kegyeiért bizonyára a legnagyobb gyártók szállnak majd ringbe, amelyből egyelőre a Samsung áll legjobban.

Forrás: Strategy Analysis

Szólj hozzá