Az elődnél olcsóbban érkezhet a Huawei P40 szériája

A Huawei mobilok körül kialakult helyzet több vásárlót is eltántoríthat, hiszen a Play áruház hiánya sokaknál kizáró ok lehet, ám nagyon úgy tűnik, hogy a gyártó ez komoly árelőnnyel igyekszik majd kompenzálni.

Manapság már megszokhattuk, hogy a legtöbb részlet a szivárogtatóktól érkezik, és ezúttal sincs ez másképpen, hiszen az információ @RODENT950-től származik. Emberünk azt állítja, hogy tavaly megjelent P30 széria tagjaihoz képest kedvezőbb áron vásárolhatjuk majd meg az új szériát.

Állítása szerint nagyjából 20-25%-kal kell majd kevesebbet fizetnünk értük, így a P40 Pro 800 euróért kerülhet a boltokba, míg a sima P40-hez 600 euróért lehetne hozzájutni. Ez korrekt ajánlatnak tűnik, hiszen a P30 Pro 1000 euróba, a P30 pedig 800 euróba került a megjelenés időpontjában.

Természetesen ez az árkedvezmény nem véletlen, hiszen Európában nagyon nehéz lesz érvényesülniük a Google alkalmazások nélkül. Árban így jócskán a konkurencia alá mennek majd, hiszen a Samsung hamarosan bemutatkozó Galaxy S20-as szériájának legolcsóbb tagja is 800 eurón kezd majd.

Felmerül persze, hogy a Huawei hogyan is tudja ennyire olcsón kihozni a készülékeket. A Google kb. 40 eurót számol fel minden Európában megjelent mobil után, amelyen az ő szoftvereik futnak, így ezt a tiltás miatt mindenképpen megspórolják, de ez még nem indokolná a 200 eurós árcsökkenést. A P40 szériát Párizsban mutatják majd be március végén, és eddig bizonyára minden részletre fény derül majd.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá