Az előfizetőket nem igazán hozzák lázba a Netflix játékai

Mindig a tervezett reklámokkal megpakolt Netflix előfizetési modellről szoktak írni a médiumok, így most üdítő lesz más téma okán elővenni a streaming szolgáltatót. Mint tudjátok a Netflix nem csak mozgóképes tartalmakat kínál az ügyfelei részére, de játékokat is. Ezekből a játékokból nincs valami sok, alig pár tucat, de mivel ha már járnak az előfizetés mellé az emberek akár játszhatnának is velük, nem? Sajnos a legújabb elemzések szerint szinte teljes érdektelenség légköre lengi körül a Netflixes játéktárat, amelynek lehetőségeivel nem igazán élnek a felhasználók. 

A Netflix ajánlási rendszere egészen jól működik, képes a már megtekintett tartalmak alapján olyan újdonságokhoz elvinni a felhasználót, amelyek eséllyel tarthatnak a figyelemre, de talán arra már képtelen, hogy a szolgáltató gaming szekciójába csábítsa a népeket. Az Apptopia gyűjtése szerint a Netflix által elérhetővé tett játékokat mindössze 23 millió alkalommal töltötték le, mióta él ez a lehetőség,  de csupán 1,7 millió felhasználó szokta nap mint nap nyúzni ezeket a címeket.

Ez az embertömeg soknak tűik, de mindössze 1 százaléka a Netflix előfizetőinek, ami azt jelenti, hogy alig játszanak a Netflix játékokkal, a szolgáltatás ezen extráját egyáltalán nem használják ki a klientúra tagjai. Talán az ok az, hogy nem szeretnek a telefonon vagy más eszközökön játszani, vagy netán annyira a passzív tartalomfogyasztás bűvkörében élnek, hogy az interaktívabb szórakozás cseppet sem vonzza őket?

Utóbbira is van némi esély – aki sorozatokat darálva szeret a kijelzőre bambulni, nem biztos, hogy lázba jön a gamingtől, ami azért még egy casual cím esetében is követel némi figyelmet – vagy talán inkább a nem megfelelő tájékoztatás lehet a háttérben. Sok előfizetőben talán még most sem tisztázódott, hogy hozzáférésük van ehhez a játékkatalógushoz, ami ott van, ha használják, ha nem, kvázi ki van fizetve, akkor meg már miért ne?. A kísérletező kedvű játékos viszont lehet meghal párszor egy platformerben, és  inkább az új Sandman sorozatból darál le inkább még egy részt, mert az kevésbé frusztráló élménnyel kecsegtet.

Akármi is lehet a háttérben, a Netflix továbbra is elkötelezett a kis játékkatalógusa mellett, ami nem küldi ugyan parkolópályára a Game Pass-t, de azért cseppet sem rossz, hogy ott van az előfizetés mellé. Mondjuk ha már Game Pass, talán pár nagyobb cím nem volna hátrányos a kínálatba, hogy kicsit vonzóbbá tegyék azt felhasználóik számára. Akárhogy is, kíváncsian várjuk, mit hoznak ki a Netflix fejesei ebből az extrából, mennyire lesznek hajlandók azt felvirágoztatni, vagy netán ezt is kaszálják majd, mint oly sokat azok közül a sorozatok közül, amelyeket a közönség amúgy szeretett? Csak a jövő adhat választ ezekre a kérdésekre.

Forrás: AndroidPolice

Szólj hozzá