Az előrejelzések szerint csak évek múlva terjedhet el a MicroLED technológia

Sokan a MicroLED technológiát tartják a következő nagy durranásnak, hiszen mind a LED, mind pedig az OLED technológia pozitívumait fel tudja mutatni, ám az elterjedésére a hírek szerint még több évet kell várnunk.

Aki esetleg lemaradt volna róla, annak azt érdemes tudni a microLED technológiáról, hogy az OLED-hez hasonlóan pixel alapú megoldást kapunk, így nem csak a tökéletes fekete érhető el, de a rendkívül magas fényerő sem okoz neki gondot. Emellett hatalmas méretben is elérhető lesz, így nem véletlen, hogy a házimozi fanatikusok alig várják az elterjedését.

A Samsung ugyan már kiadta a saját modelljét, ám ez sajnos irreálisan drága. Olcsóbb modellek azonban nem mostanában kerülnek majd a piacra, már ha hihetünk az IHS Markit előrejelzéseinek. Jelenleg még nagyon magas a technológia előállítási költsége, ám ez idővel természetesen csökken majd. Az hírek szerint még 2016-ban is  csak 16 millió ilyen készülék találhat majd gazdára, amely a piac mindössze 0,4%-át teszi ki.

Ez arra már tökéletes lesz, hogy az emberek megismerjék a terméket, és találkozhassanak vele a boltokban, ami azért is fontos, mert így láthatják majd a microLED TV előnyeit. Ekkorra már várhatóan több gyártó is bemutatja a saját megoldását, hiszen jelenleg az Apple, az LG, a Samsung és a Sony is dolgozik ilyen fejlesztésen. Később természetesen nem csak televíziók, hanem kisebb kütyük is érkezhetnek majd ezzel a megoldással, így a laptopoknál és a mobilok terén is megjelenhet majd az újítás.

Addig is ha valaki nyerne a lottón, és egy microLED TV-re szeretné költené a pénzét, akkor a Samsung The Wall Luxury verzióját tudja megvásárolni, amely a hírek szerint már a nyáron elérhetővé válik. Ezért a hírek szerint 6 számjegyű összeget kell majd perkálnunk dollárban, azaz 30 millió Ft felett nyit az újdonság.

Forrás: FlatpanelsHD

 

Szólj hozzá