Az első tesztek alapján nagyon gyenge lett az iPhone 12 Mini üzemideje

Mostanra már több szaklap is letesztelte az Apple új kompakt mobilját, és egyöntetűen állítják, hogy komoly gondok vannak az üzemidővel, és bizony az egynapos üzemidő elérése is gondot okozhat neki.

Amikor az Apple bejelentette az iPhone 12 Mini-t, sokak álma teljesült, hiszen vannak, akik még mindig egy kompakt, ám erős mobilt preferálnak a szinte már tepsi méretű készülékek helyett. Csakhogy csodák nincsenek, és mivel bár ennek tudása megegyezik a nagyobb változatokkal, de jóval kevesebb hely akad a készülékházban az aksinak, és ez bizony nagyon bosszantó lesz a mindennapok folyamán.

Az iPhone 12 Mini ugyanis 2.227 mAh-s telepet kapott, amely meglehetősen karcsúnak tűnhet. Viszonyításképpen az iPhone 12 és iPhone 12 Pro 2.815 mAh-s, míg az iPhone 12 Pro Max 3.687 mAh-s akkumulátort kapott ugyanehhez a hardverhez. Így nagyjából 20-30%-kal gyorsabban kifogy a szuflából, amely nagyon szemet szúrt a tesztelőknek.

A leghíresebb szaklapok (The Verge, TechRadar, Engadget) egyöntetűen hívják fel a figyelmet a jelenségre, hogy nem biztos hogy a Mini a legjobb választás az iPhone 12-es szériából. Akik sokat nyomkodják a mobiljukat, azoknak már lehet a nap végéig sem fog kitartani a készülék. Érdemes tehát jól meggondolni a dolgot, hiszen ha valakit nem zavar a kicsit nagyobb méret, akkor annak egyelőre jobb vételnek tűnik az iPhone 12.

Forrás: AndroidAuthority, TheTechChap

Szólj hozzá