Az első teszteredmények alapján nagyon erős lesz a Samsung és az AMD közös fejlesztésű chipje

Minden évben megkapjuk a szokásos 10-20%-os gyorsulást az aktuális csúcshardverektől, ám jövőre ennél jóval többre számíthatunk, hiszen a most kiszivárgott eredmények szerint brutális lesz a Samsung és AMD közös fejlesztésű chipje. 

Amikor a mobilos hardverekről van szó, gyakorlatilag megkerülhetetlen az Apple, hiszen az ő chipjük az etalon, már ami a sebességet illeti. Nem véletlen tehát, hogy az aktuális iPhone szériában szereplő A14 Bionic chippel hasonlították az össze a Samsung új fejlesztésű Exynos chipjét, amely már az AMD grafikus lapját használja majd a grafikai gyorsításra.

A GFX Benchmark eredménye egyelőre nagyon meggyőző, és ezek alapján bizony elképzelhető, hogy a Samsung nagyon jó lóra tett az AMD-vel, és sikerül nekik az, ami eddig egyedül nem ment, és a riválisok felé kerekednek. A tesztben ugyanis volt ahol 50%-kal magasabb, ám volt ahol közel dupla olyan eredményt ért el az új Exynos chip, mint az Apple A14.

Ezt persze még érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen rengeteg részlet nem ismert még. Nagyon fontos lehet például a fogyasztás, hiszen amennyiben ez túl magas lesz, akkor nem csak az akkumulátor idő jelenthet problémát, ám a hő elvezetése sem lesz egyszerű feladat a telefonok méreteit figyelembe véve. Az új chip egyébként a Galaxy S22 szériában debütálhat, és a hírek szerint a 4 nm-es gyártási technológiával gyártott SoC nem csak az Apple A14-et, de a Snapdragon következő csúcslapkáját is könnyedén maga mögé utasítja majd. Kíváncsian várjuk tehát a további teszteredményeket, ám a kezdeti számok alapján bizakodhat a Samsung.

Forrás: Gizchina

 

Szólj hozzá