Az év eddigi legnépszerűbb csúcskészülékei

A Samsung Galaxy S8 bemutatásával bővült a csúcskategóriás mobilok világa, de nézzünk körbe, mely készülékek is a konkurensek, azaz milyen csúcsmobilokat kaphatunk a pénzünkért a felső kategóriából idén tavasszal.

Ár és tudás szintjén viszonylag nagy a választék, tulajdonképpen csak a pénztárcánk lehet a szűk keresztmetszet. A jelenlegi újdonságok nem másak, mint a Samsung Galaxy S8, a Huawei P10, és az LG G6. Ugyan nem megyünk bele túlságosan részletesen, de láthatjuk azokat a készülékeket amik nem okoznak majd csalódást ha megvásároljuk őket!

Samsung Galaxy S8

Az 5,8 colos kijelző szokatlan, 2960 x 1440 pixeles felbontással (18,5:9-es képaránnyal) debütált. A telefon lelke egy nyolcmagos Snapdragon 835-ös lapkakészlet 64 GB belső memóriával, és 4 GB RAM-mal megtámogatva. A hátlapi kamera 12 MP-es maradt, míg az előlapi 8 MP-esre bővült. A 3000 mAh-s akkumulátor viszonylag kicsinek tűnik, de egyrészt nem szeretnének még egyszer egy Note 7-hez hasonló botrányt, másrészt pedig az új processzor sokkal kevesebb energiával is beéri, mialatt nagyobb teljesítményre képes. Az biztos, hogy a Galaxy S8 a tavasz egyik legjobban várt készüléke.

LG G6

A mobil 5,7 colos, 2880 x 1440 IPS LCD kijelzővel érkezett, mely a Galaxy S8 mellett a másik formabontó (18:9-es) képaránnyal rendelkezik. A Snapdragon 821-es processzor ugyan tavalyi modell, de az LG azzal magyarázza a gyengébb hardvert, hogy szerintük a teljesítménynek már nem a vas szab határt, hanem a szoftveres optimalizáció. Ezen próbáltak meg javítani a G6-ban. A lapkakészlet 32 vagy 64 GB háttértár és 4 GB RAM társaságában végzi a feladatokat. A hátlapon egy 13 MP-es dual kamera kap helyet, az előlapi kamera azonban csak 5 MP-es maradt. Az áramellátásról egy 3300 mAh-s telep gondoskodik.

Huawei P10

Az 5,1 colos FullHD Neo LCD kijelzőt egy Kirin 960 típusú nyolcmagos processzor hajtja 32 vagy 64 GB belső memória és 4 GB RAM társaságában. A kamera – mint mindig – eléggé ütősre sikerült, hiszen a dual kamerarendszer egy 20 MP-es és egy 12 megapixel szenzorból áll, melyek Leica támogatással is rendelkeznek. Szelfikamerából 8 MP-eset kapunk, a hosszú üzemidőért pedig egy 3200 mAh-s akkumulátor felel.

Nokia 6

A készülékkel nagyot dobbantott a Nokia, legfőképpen keleten, meglátjuk, hogy itthon mennyire lesz népszerű. Egy 5.5 colos FullHD IPS kijelzőt kapott, melyet egy Snapdragon 430 hajt 64 GB bővíthető tárhely és 4 GB RAM segítségével. A hátlapi kamera 16 MP-es, az előlapi pedig 8 MP-es. A telefon méreteit tekintve a 3000 mAh-s akkumulátor nem tűnik nagynak, csupán átlagosnak, de minden bizonnyal elégnek bizonyul majd. A telefon legnagyobb erőssége az ára lesz. Igaz, nem mondható kifejezetten csúcskészüléknek, de fontos megemlíteni, hiszen rendkívül nagy az érdeklődés az új modell iránt.

Ezzel persze korántsem ürül ki a csúcskategóriába tartozó mobilok száma, de ezen zászlóshajók voltak a legjelentősebbek az idén ezidáig bezárólag. Az biztos, hogy kedvünkre válogathatunk a leheletnyi különbségű csúcskészülékek között között!

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá