Az iFixit csapata is szétkapta az iPhone 15 Pro Maxot

Az iPhone 15 sorozat tagjai eljutottak az iFixit csapatához, akik szétszerelték a készülékeket, a folyamatokat dokumentálták és útmutatót készítettek hozzájuk. A Pro modellek végre frissített belső kialakítást kaptak, amelynek köszönhetően immáron lehetséges a hátsó üveg eltávolítása anélkül, hogy előbb a megjelenítőt kellene leszerelni, de a javítások ennek ellenére nem lettek sokkal könnyebbek.

A Pro modellek belső alkatrészei továbbra is a képernyő mögött foglalnak helyet, a nagy változás az most, hogy a hátsó üveg külön is eltávolítható, így mondjuk egy repedt hátlap cseréje gyorsabb és egyszerűbb lesz a műszerészek számára.

A szerelési folyamatokat továbbra is az bonyolítja, hogy az Apple szoftveres korlátozásokkal sújt bizonyos komponenseket, amelyeket ha harmadik féltől szerzünk be, nehezebbé válik azok beépítése a készülékbe. Az iFixit 4/10 pontra értékelte visszamenőlegesen az iPhone 14 javíthatóságát éppen emiatt a korlátozás miatt, így aztán nem csoda, ha az iPhone 15 modellek is megkapják ugyanezt az értékelést, egy Nem Ajánlott plecsni társaságában.

Tehát a hátlap cseréje egy kicsit egyszerűbb lett, de a belső alkatrészek továbbra is a képernyő mögött rejtőznek, akárcsak az iPhone 14 előtti összes iPhone esetében. Ráadásul az Apple továbbra is minden üveg hátlapot a megfelelő készülékhez párosít, így a javításokat érvényesíteni kell az almás gyártó rendszerbeállító eszközén keresztül. Igen, ez egy nyavalyás hátlap cseréjekor is szükséges.

A 15 Pro Max 17,1 wattórás akkumulátorral lett felszerelve, az elsődleges és ultraszéles látószögű kamera érzékelői ugyanolyan méretekkel bírnak, mint a korábbi modellen. A szerelési folyamat során találkozunk a Qualcomm Snapdragon X70 modemével is, ami az 5G hálózatokra való csatlakozást biztosítja.

Az iPhone 15 Pro Max burkolata alatt SK Hynix gyártmányú DDR5 memóriamodulokat találhatunk, amelyek a készüléket működtető A17 Pro lapkakészlet mellett foglalnak helyet az alaplapon.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá