Az iPhone 13-mal debütálhat az Always-on Display funkció

Az  AoD egy rendkívül hasznos fícsör, amely a drágább androidos mobilokon már egy jó ideje elérhető, és a hírek szerint az Apple is integrálja ezt a rendszerébe a következő iPhone szériával.

Bár a következő iPhone széria megjelenése még odébb van, már most elkezdtek csordogálni az infók az újításokról. Az EverythingApplePro és a jól értesül Max Weinback is lehozta a hírt, miszerint ez a széria már megkapja majd az Always-on Display funkciót, azaz képes lesz információkat megjeleníteni a lezárt képernyőn is.

Az “újítás” szó hallatán bizonyára sokan elmosolyodnak majd, hiszen ez a funkció rengeteg androidos mobilon érhető már el évek óta. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ők is koppintottak, hiszen az AoD eredetil 2010-ben debütált az akkor még Symbian-t futtató AMOLED kijelzővel rendelkező Nokia mobilokon. A jó dolgokat azonban nem szégyen átvenni a konkurenciától, így nincs ezzel semmi gond.

A hírek szerint az iPhone 13 széria a Samsung 120 Hz-es LTPO paneljeit használja majd, és a töltöttség szintje mellett természetesen az időt képes majd megjeleníteni a lezárt képernyőn. A pletykák szerint az is elképzelhető, hogy üzenetjelzést is kapunk majd, amelyet a kijelző egy részének felvillanásával oldana meg a gyártó.

Ezen felül erősebb MagSafe mágnesekről pletykálnak még, amelynek segítségével kisebb az esélye a a kompatibilis eszközökkel való kapcsolat megszakadásának. Egy Astro-photography nevű funkcióról is szó esik, amely automatikusan érzékeli a csillagokat és egyéb égitesteket, és ehhez igazítja a beállításokat.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá