Az iPhone 14 modellek kijelzőinek több, mint 80 százalékát a Samsung Display fogja biztosítani

Egy héten belül végre bemutatják az iPhone 14 sorozatot, amelynek tagjai további készülékek társaságában érkezhetnek meg, ha minden jól megy, akkor az Apple Watch órákat is ugyanazon a szeptember 7-ei eseményen fogják leleplezni. Egy zászlóshajó okostelefon esetében központi elem a megjelenítő, nem kivétel ez alól az iPhone 14 sem, a legfrissebb értesülések szerint a mobilok képernyőit nagyrészt a Samsung fogja előállítani, így a minőségre valószínűleg nem lesz panasz.

A legújabb információk a kifejezetten kijelzőkkel és megjelenítőkkel foglalkozó elemző, Ross Young tollából származnak. A Display Supply Chain Consultants élén álló szakember úgy tudja, hogy az iPhone 14 készülékek kijelzőinek tetemes hányadát, egészen pontosan 82 százalékát a Samsung Display csapata fogja előállítani.

Egy kisebb mennyiséggel, a panelek 12 százalékával az LG Display fog rendelkezni, és mindössze 6 százalék gyártásáért lesz felelős a kínai BOE. Utóbbiak miatt mindenki nagyon aggódott, pedig hát az Apple igencsak szigorú minőségellenőrzési eljárásokkal biztosítja, hogy egy almás mobilra igényes kijelző kerüljön.

Ha a következő szériából a legnagyobb és a legjobb kell, akkor megnyugodhatsz, mert az iPhone 14 Pro Max modellek eleinte kizárólag Samsung kijelzőkkel lesznek felszerelve – derül ki a most publikált jelentésből. Állítólag az LG nem igazán tud lépést tartani a kereslettel, különböző technikai kihívásokkal küzd, és a kijelzők gyártását leghamarabb szeptember elején tudja megkezdeni.

A BOE esetében nincsenek gyártási gondok, egészen nagy mennyiségben is képesek lennének előállítani a paneleket, de az Apple az általuk készített alkatrészeket kizárólag az új generáció nem-Pro modelljeiben tervezi felhasználni, a fentebb közölt százalékos arányok tükrében pedig azokban sem túl sűrűn. Valahol meg tudjuk érteni őket, mert a kínai gyártónak eleinte az volt az első, hogy azonnal módosítani kezdte a megjelenítők áramköri kiépítését, eltérve attól, amit az Apple számukra gyártási előírásként meghagyott. Aztán valahogy a kínai cég helyre tudta hozni ezt, így válhatott mégis a megjelenítők beszállítójává.

A Samsung már az iPhone 13 készülékek esetében is vitte a prímet, az előző generációnál ők állították elő az összes megjelenítő 83 százalékát. Young adatai szerint júniusban 1,8 millió, júliusban 5,3 millió, augusztusban pedig több, mint 16,5 millió legyártott megjelenítő érkezett az összeszerelések helyszíneire. Ezekből a számokból kikalkulálható, hogy az Apple legalább 34 millió darab iPhone 14 készülék eladására számít, az értékesítés első három hónapjában.

Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, a Far Out esemény megrendezésére tehát szeptember 7-én kerül sor, amelyen négy vadonatúj okostelefon leleplezésére lehet számítani. Az egyik az iPhone 14 lesz, lesz egy iPhone 14 Max, egy iPhone 14 Pro és egy iPhone 14 Pro Max modell is. Lesz vadonatúj mobil lapkakészlet is, mégpedig az A16 Bionic, ám az csak az új, Pro modellek belsejében teljesít szolgálatot, a többiek elviekben a jelenlegi chipkészlettel lesznek felszerelve.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá