Az iPhone 15 már megkapja az USB-C csatlakozót

Ming Chi Kuo neve valószínűleg nem ismeretlen azok számára, akik követik az Apple-el kapcsolatos híreket. Az illető ugyebár egy rangos elemző, aki általában nagyon ügyesen jósolja meg, hogy az almás gyártó mivel készül a jövőben, persze lehet vannak bennfentes kapcsolatai is, de ez lényegtelen. A legújabb infó, amit a szakértő szállít az, hogy jövőre végre megkapják az iPhone-ok a régóta várt USB-C csatlakozó, ami felváltja majd a mostani, bizonyos szempontokból igencsak elavult Lighting portot. 

Az Apple amúgy már évek óta készül erre a lépésre, nagyjából 2017 óta hallani olyan szóbeszédeket, hogy meglépik ezt a lépést, sőt, maga Kuo is többször jósolta, hogy hamarosan beköszönt az új szabvány. Eddig nem lett a dologból semmi, sokak bánatára. Ha a mostani tipp már tuti, akkor az iPhone 15 lesz az első, amelyen végre megjelenik a fejlettebb és egységesebb csatlakozó. Az iPhone 14 modellek még Lightning porttal debütálnak idén ősszel, de jövőre már nem kell számolni vele. Igazából a telefonokat leszámítva már csak a legolcsóbb iPad modell az, ami Lightning porttal kerül összeszerelésre, illetve az AirPods készülékek.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy kormányzati szinten is hajtják az Apple-t az új megoldás fele, az Európai Unióban nemrég fogadtak el egy törvényjavaslatot, ami kötelezni fogja a gyártókat az egyezség megoldás alkalmazására, persze ez nem csak az Apple-re vonatkozik, hanem minden manufaktúrára. Mondjuk a többiek már rég átálltak az új szabványra, egy ideje már a leggagyibb, legolcsóbb Android telefonokon is USB-C port van, nagyon kevés a kivétel. És, hogy miért is lesz jó nekünk egy USB-C csatlakozóval szerelt iPhone?

Több okból is. Gyorsabb adatkapcsolatot, sebesebb töltési sebességet, nagyobb fokú kompatibilitást biztosít majd egy ilyen megoldást. Az almás gyártó vélhetően pénzénél marad az új port bevezetése után is, már ami a tartozékokat illeti, egy gyári USB-C – USB-C kábel ugyanannyiba kerül, mint egy USB-C – Lightning. Sokba. Tehát idén még maradnak a megszokott Lightning csatlakozós iPhone modellek, de jövőre új korszak köszönt az almás cég felhasználóira, feltéve, hogy Kuo úr nem téved.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá