Az iPhone érzékelheti a kijelző betörését mielőtt bekövetkezne?

Az iPhone a tesztek alapján elég jól tejesít a véletlenszerű leejtések által bekövetkezett képernyő betörések kapcsán, főleg az újabb készülékek. Azonban lássuk be, bármennyire is vigyázol a kis kedvencedre, amikor véletlenül leejted és arccal lefelé érkezik a betonra, reméled a reccsenés amit hallottál csak a térded volt.

A jövőben az iPhone lehetséges, hogy majd hamarabb tudja azt, mint te magad, hogy a kijelző esetlegesen be fog törni, és figyelmeztet erről. Természetesen nem azt kell elképzelni, hogy az iPhone mellé kapunk egy jól képzett jósnőt, vagy jövőbe látót. Egész egyszerűen arról van szó, hogy egy új fejlesztés segítségével a készülék előre figyelmeztethet szabad szemmel nem látható sérülésekre, hajszál repedésekre a kijelzőn.

A US Patent és a Trademark Office cég bemutatta a legújabb Apple Patent alkalmazást, első körben az Apple Insider program keretein belül. Ami az előzőekben leírtakat figyeli, és jelez nekünk. Az applikáció nem csak azzal segít nekünk, hogy figyelmeztet minket, és tudunk hamarabb cselekedni mielőtt valami komolyabb sérülés keletkezne a készüléken, hanem segít az Apple-nek is, hogy sokkal ellenállóbb kijelzőket tudjanak a jövőben kifejleszteni. Ennek segítségével a jövőben a fejlesztők és a mérnökök rengeteg információt kaphatnak tanulmányozásra a munkájukhoz, így majd pontosan meg tudják határozni, hogy adott helyzetben pontosan mi vezetett a kijelző betöréséhez. Ez az alkalmazás rávilágít arra, hogy a technológiai alapok már jelenleg is megvannak az adott készülékekben, melyek érzékelői a kijelzőben találhatóak meg. Valamint a már jól működő és meglévő pl: gyorsulásmérő is aktiválhat egy érzékelőt és pontos adatokat regisztrál egy véletlenszerű leejtésről is.

Szükség is lehet erre az új technológiára, hiszen a már szárnyra kapott új iPhone kinézet is, ahol a készülék előlapja kizárólag üvegből készült, nagyon könnyen eltörhet. Egyenlőre még nem tisztázott az, hogy a következő modell tartalmazni fogja-e az összes technikai újítást ami szükséges ehhez, de kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Forrás: BGR

 

Szólj hozzá