Az LG bejelentette az első 8K-s OLED TV érkezését

Az LG az IFA-n megmutatta az első 8K-s OLED TV-jét, amely csekély 88 colos méretben érkezik, és hamarosan a boltok polcain is kiszúrhatjuk majd, ám kifejezetten borsos árat kérnek érte.

Az LG eddig nem igazán erőltette a 8K felbontást, és véleményünk szerint igazuk is van. Egyrészt ez jelenleg még felesleges, mivel tartalom sincs rá, másrészről pedig csak nagy méretnél van értelme ennyi pixelnek. A cég azonban nem akart lemaradni a riválisoktól, így ők is kiadják a saját 8K-s televíziójukat, amely a 88Z9 névre hallgat.

A 88Z9 több mint 220 cm-s képátlóval rendelkezik, és a 7680 x 4320-as felbontásnak megfelelően több mint 33 millió egyéni pixellel rendelkezik. A képminőség nagyon jó, amelyért az LG Alpha9 processzora felelős, és még a gyengébb felbontású anyagokat is remekül skálázza fel.

A TV minden újabb szabványt támogat (HDR, ALLM, VRR, eARC) és már HDMI 2.1 csatlakozókat kapott, így akár 60 fps társaságában is élvezhetjük a 8K felbontású felvételeket. Érdekesség, hogy a falra nem szerelhető, mivel a hatalmas méret miatt egy speciális állványt kapott.

Természetesen nem lesz tömegcikk, amelyről egyrészt a mérete, másrészről pedig a brutális ára gondoskodik majd. 30.000 fontos árról lehet hallani, amely több mint 10 millió forintos árcédulát jelent. Néhány országban már az elkövetkező hetekben megkezdődik a forgalmazása, ám kis hazánk egyelőre nincsen ezek között.

Forrás: LG

Szólj hozzá