Az LG Display bemutatta a világ első hajlítható 48 colos OLED paneljét

Egy különleges panelt mutatott be az LG Display, amelynek főleg a játékosok örülhetnek majd, hiszen remek potenciál rejlik majd az ezzel ellátott készülékben.

Az LG már tavaly nyitott a játékosok felé, hiszen bemutatták az eddigi legkisebb képátlóval ellátott OLED televíziót a 48CX3 személyében. A típusszámból kitalálható, hogy 48 colos panellel látták el, és a gamerek bizony rá is haraptak, és viszik mint a cukrot. Éppen ezért remek hír, hogy ennek a továbbfejlesztett változatát is megalkotta a cég.

A 48 colos panel egyik nagy előnye, hogy papírvékonyságú lett, amely akár 1.000R mértékben is képes meghajlani anélkül, hogy ez bármilyen funkciójára negatív hatást gyakorolna. Filmezés esetén például használhatjuk a már jól bevált lapos üzemmódban, még a hajlított üzemmódban közelebb ülve nagyon komoly játékélményben lehet majd részünk.

Ez még nem minden, hiszen a kijelzőt a cég Crystal Sound OLED funkciójával is felruházták, amelynek segítségével külső hangszóró segítsége nélkül is képes lesz a hangot előállítani. Ezt a hírek szerint a panel rezegtetésével éri majd el, amely minden bizonnyal a Sony Acoustic Surface megoldásához hasonló lesz.

Ahogy azt már az LG-től megszokhattunk, a panel döbbenetesen jó értékekkel rendelkezik, hiszen 0,1 másodperces válaszidővel és 120 Hz-es képfrissítéssel bír. Ehhez jön még a VRR támogatás, és bár a felbontásról még nincs hír, ám minden bizonnyal 4K felbontást kapunk majd. A kijelzőt a 2021-es CES-en bővebben megmutatja majd a gyártó, és remélhetőleg fény derül majd arra is, hogy mikor dobják majd piacra az újdonságot.

Forrás: FlatPanelsHD

Szólj hozzá