Az LG hivatalosan is bejelentette a QNED TV-k 2021-es érkezését

Amiről eddig csak hallani lehetett, azt most maga a gyártó is megerősítette, így jövőre már biztosan megvásárolhatóak lesznek a QNED technológiára épülő LG televíziók.

Akik esetleg nem teljesen mozognak otthonosan a televíziók világában, azokat kifejezetten könnyen össze lehetne zavarni ezekkel a rövidítésekkel, hiszen a QLED és OLED után 2021-től már a QNED TV-k is megjelennek a piacon. Bár az utóbbi is LCD panelt tartalmaz, ám jóval komolyabb teljesítményre lesz képes a jelenleg ismert típusoknál.

Az nem titok, hogy a LED TV-k egyik legnagyobb problémája a háttérvilágítás rejlik. A jelenleg elterjedt Edge LED (a képernyő szélén találhatóak a diódák) és a FALD-os modellek (képernyő mögött találhatóak a diódák) közül az utóbbihoz áll közelebb az LG megoldása. Jóval fejlettebb lesz viszont, hiszen az LG 30.000 db LED-et (Ez a szám a 86 colos 8K modell esetén értendő) rendezett zónákba, amelyek természetesen egyedileg szabályozható fényintenzitással bírnak majd.

Ennek következtében sokkal jobb kontrasztot kapunk, és állítólag az 1.000.000:1-hez arány is elérhető, ami hatalmas előrelépés a jelenlegi 3.000-10.000es arányokhoz képest. Emellett a fényerő is jóval magasabb lehet, amely remek élményt ígér a HDR tartalmak esetében, ráadásul a beégéstől sem kell tartanunk, így akár játékra is jó választásnak ígérkezik a QNED.

Az újdonság továbbra is OLED TV-k alá van pozicionálva, és reméljük, hogy ez az árazáson is meglátszik majd. Az LG 2021-es felhozatala 10 ilyen TV-t is tartalmaz majd. Ezek közül találhatunk majd 4K és 8K felbontású modellt is a kínálatban. A méretek még sajnos nem ismertek, ám az már most ismert, hogy a legnagyobb modell 86 colos lesz.

Forrás: FlatPanelsHD

Szólj hozzá