Az LG januárban mutatja be a sörkészítő gépét

A hír hallatán biztosan sokak arcára ül majd ki a vigyor, hiszen melyik férfit ne vonzaná az, hogy az összejövetelek előtt saját maga készíthesse el a jéghideg sörét.

Bizony, már itt jár a tudomány, hogy hozzáértés nélkül készíthetjük majd el kedvenc maláta alapú főzetünket, méghozzá az LG HomeBrew segítségével, amely egy kapszulás sörkészítő gép lesz.

Magát a gépet úgy kell elképzelni, mint egy hagyományos kapszulás kávéfőzőt, amely egy egyszer használatos kapszula segítségével állítja majd elő a sört, és a gyártó szerint igazi forradalmi újításról van szó. A malátát, élesztőt, komlóolajokat és ízesítőket egyaránt tartalmazzák majd a kis tégelyek, a többiért pedig már a készülék a felelős.

Egy gombnyomás segítségével indíthatjuk el az egész folyamatot, az erjesztéstől, a szénsavval való dúsításon és az érlelésen át egészen a csapolásig. Természetesen mindent ellenőrzés alatt tart majd a gép, így precízen szabályozza a hőmérsékletet és a tartályban uralkodó nyomást is, ráadásul a folyamat után még a tisztítást is megoldja helyettünk.

A kapszulák ötféle ízvilágban lesznek elérhetőek:

  • Gazdagon komlózott amerikai IPA (Indian Pale Ale)
  • Aranyszínű APA (American Pale Ale)
  • Testes angol stout
  • Belga stílusú witbier (búzasör)
  • Száraz cseh pilseni

Az elkészítés folyamata nagyjából két hetet vesz igénybe, és egyszerre maximum öt liter prémium sör állítható elő a gép segítségével. Az LG szerint az otthoni sörfőzésre igen komoly igény mutatkozik, ám sokan nem mernek belefogni a nehézségektől való félelem miatt. Nekik tökéletes választás lesz az LG HomeBrew, amelyet január elején a CES-en fognak bemutatni a nagyközönségnek.

Forrás: LG

Szólj hozzá