Az LG jövőre megduplázza az OLED TV-k gyártását

Új gyárat épít az LG, melynek segítségével jelentősen növelni tudják majd a OLED kijelzők termelését. Ennek több pozitív hozománya is lehet, például az árcsökkenés.

Nagyon jó hír a jövőre nézve, hogy új gyárat húz fel az LG Kínában, ahol havonta kb. 60.000 darab OLED kijelzőt tudnak majd legyártani, és ez a szám maximális terhelés mellett akár 90.000-re is felkúszhat. Ezzel nagyjából megduplázzák az előállítást, mivel jelenleg havi 70.000 db a gyártási kapacitásuk.

Érdekesség, hogy már hamarabb is szerették volna megépíteni a kínai gyárat, ám a dél-koreai kormány ebbe nem egyezett bele. Mostanra azonban változott a helyet, és elhárult az utolsó akadály is a projekt elől.

A gyár megépítése egyébként 4.5 milliárdba kerül majd, ám ebbe több helyi befektető is beszállhat. Ha minden a tervek szerint halad, akkor már 2019-ben beindulhatnak az új gyártósorok.

Ez egyébként jelentős áresést hozhat magával. Az OLED TV-k nem olcsóak, ami a panel magas árából és limitáltságából fakad. Az új gyár ezen változtathat, így bizakodóak lehetünk az árakat illetően.

Forrás: Prohardver

Szólj hozzá