Az LG keresztezte a hordozható monitorokat az utazótáskákkal

Az LG koreai szárnya bejelentette a StanbyME Go 27LX5 elnevezésű készüléket, ami lényegében egy hordozható képernyő, amelyet egy utazótáskába építettek. A készülék beépített akkumulátorral, hangszórókkal is fel lett szerelve, mindezek mellett az LG televíziókra fejlesztett szoftverét futtatja.

A formabontó készülék alapvetően egy 27 hüvelykes, Full HD felbontású, érintésérzékeny kijelző, amely mellé hangszórók és akkumulátorok is kerültek, kívülről pedig az egész történet úgy néz ki, mint egy aktatáska.

A kijelzőt 90 fokig lehet dönteni, el lehet forgatni az óramutató járásával megegyező irányban, 90 fokig, és 18 cm es tartományon belül a magasságát is állíthatjuk. A jövendőbeli tulajdonos választhat vízszintes vagy függőleges felhasználási módot, de egy adott felületre lefektetve is használható. A megjelenítő egyébként Dolby Vision támogatással is bír.

A konstrukció részét képezi egy 20 wattos hangszórókból álló készlet is, amely igazodik a képernyő aktuális pozíciójához. A hangszórók kompatibilisek a Dolby Atmos szabvánnyal is. A hordozható képernyő rendelkezik saját szoftverrel is, ami nem más, mint az LG webOS platformja, ugyanez fut a gyártó televízióin is. Ez biztosítja annak lehetőségét, hogy AirPlay és képernyőtükrözés segítségével az iOS vagy Android rendszert futtató eszközökről tartalmakat lőjünk ki a képernyőre.

Persze a vezetékes csatlakoztatás is elérhető, a táska/monitor hibriden HDMI bemenet is megtalálható. Az LG szerint a külső borítás átment az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának 11 tartóssági tesztjén, vagyis a termék ellenálló az alacsony nyomással, alacsony hőmérséklettel, magas hőmérséklettel, porral, rezgéssel, ütéssel és eséssel szemben. A táska fedelének nyitása és csukása be- és kikapcsolja a képernyőt.

A beépített akkumulátor az ígéret szerint képes akár három órányi működést is biztosítani, de ha van hálózati áramellátás, tápkábellel is működtethető a készülék. Természetesen a vezeték, illetve egy távirányító is ott lesz a hordozható monitor dobozában. Az LG StanbyME Go megközelítőleg 885 dolláros (~305 ezer Ft) áron kerül majd forgalomba Dél-Koreában a megszokott, hivatalos csatornákon keresztül.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá