Az LG mobilok is megkapják az asztali módot az Android 10-es frissítéssel

A mobilok térnyerésével egyre inkább háttérbe szorulnak a számítógépek, hiszen több gyártó is kínál már asztali módot, amellyel dolgozni is kényelmesen lehet készülékünkön, és most az LG mobilokra is megérkezik a funkció.

Érdekes módon az LG nem promózta a dolgot, így az információ sem tőlük származik. A fícsörre Carlos Bagnell akadt rá, miközben az LG V50 ThinQ mobilján böngészett. Szerencsére videón is megosztotta ezt, így működés közben is megtekinthetjük az LG fejlesztését.

Az Android 10-es verzióban már alapból megtalálható a Google féle asztali mód implementációja, ám legyünk őszinték, ez nem igazán sikerült jól. Viszonyítási alapunk bőven van, hiszen a Samsung és Huawei megoldásai is jóval használhatóbbra sikerült.

Szerencsére azonban az LG is jó munkát végzett, és a funkció remekül kezeli a nagy méretű kijelzőket. Az LG desktop mode támogatja az ablakok méretének változtatását és számítógéphez hasonló multitaskingot tesz lehetővé. Ehhez mindössze egy USB-C  – HDMI kábelre, egy egérre és egy billentyűzetre van szükségünk.

Az LG egyébként csak néhány napja tette elérhetővé az Android 10-es frissítést, és rögtön három mobilra is kiadta azt. Első körben a az LG V50 ThinQ, az LG V8 ThinQ és az LG G7 One tulajdonosai örülhetnek, de bizonyára több készülék is megkapja majd. Akik viszont a fenti készülékeket birtokolják, máris kipróbálhatják a funkciót, ha megvan az ehhez szükséges adapterük.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá