Az LG tagadja feltekerhető kijelzős mobiljának kaszáját

A közelmúltban a Yonhap publikált egy írást, amelyben az állt, hogy az LG úgy döntött befejezi feltekerhető kijelzős telefonjának, vagyis a Rollable-nek a fejlesztését, és a készülékből soha nem lesz megvásárolható produktum. A koreai gyártó szóvivője tagadja a feltételezéseket, állítása szerint semmilyen a jövőben megjelenő telefonnal kapcsolatban nem hoztak ilyen döntést.

Az innovatív okostelefonok rajongói egyelőre nem nyugodhatnak meg, mert a megfogalmazás szerint a vállalat bár nem döntött kasza mellett, arról sincs konkrétan szó, hogy bármilyen előrelépést terveznek a készüléket illetően. Az biztos, hogy létezik egy működőképes prototípus, amelyet a CES expón meg is mutattak, de hogy az LG Rollable mikor kerülhet a boltok polcaira továbbra is rejtély. Habár a gyártó tagadja a feltételezéseket, mi azért semmiképp sem állnánk féllábon addig, amíg bemutatják a telefont.

Az év elején egy koreai médiaorgánum a TheElec arról számolt be, hogy az LG a mobilos szegmens elhagyását és az üzletág eladását fontolgatja, és bár ezt is bőszen tagadták korábban, végül mégis kiderült, hogy a vállalat tárgyalásokat folytat egy potenciális vásárlóval. Egyelőre nem született végleges döntés az üggyel kapcsolatban, de még ha a telefonok gyártását abba is hagyja az LG, a jövőben is részei lesznek az okostelefonos világnak. Nemrégiben került napvilágra az információ, mely szerint hajlítható képernyőket fejlesztenek az Apple részére, valamint az iPhone 12 modellek egy részébe szintén ők állítják elő az OLED paneleket.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá