Az M2 Pro hajtotta 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modellek gyártása még az idei év végén megkezdődhet

Az Apple termékei iránt komolyabban érdeklődők számára valószínűleg nem kell bemutatni Ming Chi-Kuo nevét, a neves elemző rendszeresen szállítja a különböző értesüléseket elsősorban, de egyébként nem kizárólag az almás gyártó készülékeivel kapcsolatban. A legfrissebb által közölt információ a 14 és 16 hüvelykes, M2 lapkával felszerelt MacBook Pro modellekkel kapcsolatos. A szakember úgy tudja, hogy ezek gyártása még az idei év utolsó negyedében megkezdődhet.

Ming Chi-Kuo a Twitteren tette közzé, hogy az új MacBook Pro modellek tömeggyártása 2022 negyedik negyedévében kezdődhet meg, a vadonatúj M2 Pro chip pedig 5 nanométeres gyártási eljárással fog készülni, még ha az eddigi jelentésekben és szóbeszédekben mást is állítottak. Az almás gyártó házon belül fejlesztett M-szériás chipjeit a TSMC fogja gyártani, ám a vállalat előrejelzései szerint a 3 nanométeres chipek majd csak valamikor 2023 első felében hozhatnak bevételt.

Mivel az Apple prémium laptopjait várhatóan a következő év első negyedében dobják piacra, azokat semmiképpen nem hajthatja a fejlettebb, 3 nanométeres technológiával készült chip. Kuo megállapításai így aztán megerősítik azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint az M2 Pro chipek gyártása még az idén megkezdődik. Persze a helyzetet egy esetleges újabb járványhullám, és a jelenlegi háborús válság bármikor tovább bonyolíthatja, mi azonban reménykedünk abban, hogy semmi ilyesmi nem fogja lassítani a noteszgépek érkezését.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá